Srbi igraju užičko kolo u Hurgadi
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram/192.rs

Sezona godišnjih odmora je u punom jeku, a srpski turisti, željni odmora i dobre zabave, tradicionalno hrle ka omiljenim letovalištima. Upravo iz tog razloga, snimak iz Hurgade, oduševio je korisnike društvenih mreža u Srbiji. I ovoga puta nekoliko desetina ljudi, u vodi do kolena doveli su atmosferu do usijanja na jednoj plaži u Hurgadi.

Video objavljen na društvenim mrežama, pokazuje nekoliko turista iz Srbije kako uz glasnu melodiju užičkog kola, zajedno u vodi do struka igraju našu tradicionalnu igru. U ovom "magičnom" kolu, pored odraslih, igrala su i deca, a u pozadini su se pored muzike mogli čuti uzvici i tapšanje.

Podsećanja radi, Hurgada je već godinama mesto gde se Srbi, čini se makar po snimcima, najviše osećaju kao kod kuće, te zvuk srpske trube, kao i samo kolo, nije nepoznanica, već ume da se povede i u moru, sa sve muzičarima.

Ispod snimka otvorila se lavina komentara i niko nije ostao ravnodušan na ove scene. "Svaka čast", "Bravo!", "Ponosna sam na ovo kolo usred Hurgade", glase samo neki od komentara, međutim bilo je i onih negativnih, kojima se ovaj kratki performans nije dopao. "Mene je sramota", "I šta su tačno hteli da dokažu?", pisali su pojedini korisnici, prenosi Mondo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
Душка

01.07.2023 21:23

Ко се стиди свог рода,тај и не заслужује да буде део тог рода!!!