Muzej žrtava genocida
Foto: Alo/Ustupljene fotografije

Osim toga, korpus prinovljene prvorazredno vredne građe svedoči o brojnim ratnim i zločinima protiv čovečnosti počinjenim nad pripadnicima srpskog naroda tokom celokupnog trajanja Drugog svetskog rata, navode oni. 

Muzej žrtava genocida

Ustupljene fotografije

 

 

Ukazuju na to da se radi o najvećem pojedinačnom prijemu građe u celokupnoj istoriji ove ustanove kulture od nacionalnog i međunarodnog značaja, još od njenog osnivanja sada već daleke 1992. godine.

Celokupna sredstva neophodna za kupovinu artefakata obezbedila je Fondacija Muzeja žrtava genocida.

Muzej žrtava genocida

Ustupljene fotografije

 

 

Muzej žrtava genocida i njegova Fondacija izrazio je iskrenu zahvalnost i poštovanje predsedniku Republike Srbije g. Aleksandru Vučiću i predsednici Vlade Republike Srbije g-đi Ani Brnabić na kontinuiranoj i nesebičnoj podršci sa ciljem obezbeđivanja neophodnih sredstava za otkup izuzetno vredne istorijske građe.

Muzej žrtava genocida

Ustupljene fotografije

 

 

Muzej žrtava genocida, međunarodno referentna ustanova kulture, matična ustanova Republike Srbije u oblasti kulture sećanja na žrtve genocida počinjenog nad Srbima od strane Nezavisne države Hrvatske, danas je obogatila svoje zbirke i fondove sa ukupno 1.675 jedinica istorijske, arhivske, bibliotečke, muzejske i umetničke građe što predstavlja najveći pojedinačni prijem građe u celokupnoj istoriji ove jedinstvene ustanove kulture. U pitanju su dokumenti, fotografije, knjige, trodimenzionalni predmeti i umetnička dela.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading