MAŠINOVOĐA SPREČIO VEĆU KATASTROFU Tri vagona iskočila iz šina, iz jednog curio gas
Shutterstock/Lukas Davidziuk

Jedinice Sektora za vanredne situacije su veoma brzo intervenisale, odmah je zatvoren ventil tako da je došlo do prestanka daljeg curenja gasa.

To se događalo na dva kilometra od železničke stanice u Požegi, kada je došlo do iskakanja tri od devet cisterni voza koji je dolazio iz pravca Kosjerića.

Nezvanično saznajemo da je mašinovođa odmah izašao iz lokomotive i osetio gas. Došlo je do curenja iz jedne cisterne, on je odmah alarmirao nadležne i celo područje je ubrzo bilo blokirano.

Na ovom delu barske pruge saobraćaj je još zatvoren i vrši se uviđaj, a voz sa plinom je još na mestu događaja. U cisterni se nalazi oko 45 tona TNG-a, a voz je prevozio mešovitu robu, saopštio je „Srbija kargo“ i dodao da nema opasnosti po stanovništvo.

„Na mesto akcidenta odmah po pozivu su izašli vatrogasci iz Požege, a potom i ekipa iz Užica. Ekipa NIS-a vrši pretakanje TNG-a u cisternu“, kaže se u saopštenju.

U petak je saobraćaj na toj pruzi takođe bio u prekidu zbog deformiteta koloseka - „sunčane krivine“ zbog velikih vrućina. Kasnije je pušten u saobraćaj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading