nevreme
Foto: Printscreen/Foto: Rina

Nevreme je zahvatilo veći deo Vojvodine, vetar je obarao stabla, a bilo je i prekida u snabdevanju električnom energijom. Na teritoriji grada Sombora i opština Apatin, Odžaci i Kula ekipe EDB-a intervenisale su na otklanjanju kvarova na električnoj mreži. Većina kvarova je otklonjena, a sporadičnih kvarova je bilo i na niskonaponskoj mreži, saopštio je MUP.

Pripadnici Vatrogasno-spasilačkih jedinica Sombor i Odžaci, 12 vatrogasaca spasilaca sa šest vozila angažovani su na šest intervencija uklanjanja oborenih stabala. Radnici odeljenja za parkovsko i javno zelenilo u Somboru su odmah izašli na teren, a njima se pridružio i gradonačelnik Antonio Ratković.

Na teritoriji opštine Odžaci došlo je do požara na otvorenom prostoru (livada) usled udara groma. Vatrogasci su brzom intervencijom ugasili vatru i sprečili da se proširi na obližnje njive.

Voćari očajni: Nevreme uništilo rod trešanja

Nevreme protutnjalo Srbijom

Foto RINA

Voćari čačanskog kraja koji se bave uzgojem trešanja nadali su se ove godine kvalitetnom rodu i dobroj zaradi. Međutim, zbog obilnih kišnih padavina rod je višestruko umanjen, a plodovi su većinom slabijeg kvaliteta. Pojedini će čak morati da vade svoja stabla koja su uništena elementarnim nepogodama.

- Od očekivanog roda od 12 tona, na parcelama skoro i da nema šta da se ubere, sve trešnje su skoro trule, u gajbice je, uprkos velikih očekivanja, stalo samo oko dve tone trešnje - izjavio je voćar Mileta Mojićević iz sela Gornja Gorevcnica za agenciju RINA.

U petak uveče na teritoriji opštine Beočin zbog nevremena došlo je do prekida u snabdevanju električnom energijom u tri naseljena mesta. I u Bačkom Petrovcu bilo je sporadičnih problema u snabdevanju električnom energijom. Tokom noći normalizovano je snabdevanje električnom energijom.

Pripadnici Vatrogasno-spasilačkih jedinica Novi Sad i Bačka Palanka intervenisali su na uklanjanju dva oborena stabla (Čelarevo i Bačko Gradište).

U toku noći pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Kikinda, šest vatrogasaca spasilaca sa dva vozila, intervenisali su na uklanjanju dva oborena stabla sa kolovoza.

I u Subotici su pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Subotica, 10 vatrogasaca spasilaca sa četiri vozila, na četiri mesta uklonili oborena stabla sa kolovoza.

Nevreme praćeno pljuskovima i grmljavinom u toku jučerašnjeg dana zahvatilo je i našu prestonicu, jaka kiša padala je u Mladenovcu i Novom Beogradu, a munje su parale nebo iznad Jagodine i Nove Varoši...

Nova Varoš: Padao grad veličine oraha

Nevreme protutnjalo Srbijom

Foto RINA

Grad veličine oraha pogodio je u petak oko 18 sati novovaroško selo Ojkovicu i područje na drugoj strani jezera ka Ivanjici. Grad u selu Ojkovica kod Zlatarskog jezera padao je 40 minuta, povremeno veličine oraha. Stradale su poljoprivredne kulture i crep na kućama i pomoćnim objektima.

- Odjednom je počelo da pada, tukao je grad veličine najvećeg oraha. Dotuklo je svu letinu koja je preostala od prethodne vremenske katastrofe, nevreme je po putu nosilo lišće i granje. Tek kad se situacija malo smiri, izaći ćemo u njive i voćnjake - rekli su za RINU meštani novovaroških sela u kojima su se kao usred zime zabeleli pašnjaci i livade. U samom gradu Novoj Varoši nije bilo kiše, a dejstvovala je i protivgradna zaštita.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading