babi prodali jastuk za 100.000 dinara
Foto: Stock/Foto: Stock Photo

Žrtve raznih trgovačkih navlakuša sve češće su, nažalost, naši najstariji sugrađani. Prodavci od vrata do vrata, predstavnici firmi koje pošto-poto žele da uvale robu bez koje se može, najčešće po jezivo visokim cenama, u trci za zaradom zaboravljaju na humanost.

Poslednji slučaj štetnog ugovora obelodanio je jedan zabrinuti unuk koji je na društvenim mrežama objavio da su njegovoj senilnoj baki Mari P. prodavci na daljinu, kako ih je nazvao, prodali jastuk sa magnetima po ceni od 100.000 dinara.  

„Neko iz kompanije Eterna vita grup mojoj senilnoj baki Mari P. prodao je jastuk sa magnetom po ceni od 100.000 dinara i naterao je da potpiše ugovor za otplatu. Šta da radimo, kako najefikasnije da izađemo iz tog pakla?“, zapitao se javno ovaj dečko i dodao da baka prima 23. 596 dinara penzije.

„Po ugovoru, jastuk je trebalo da plaća naredne dve godine, rata je bila 4.166 dinara. Ovde nije samo problem cena, šokirao sam se kad mi je pokazala ugovor i cifru od 100.000 dinara za jastuk, već i klasično prodavanje magle da će joj magneti iz jastuka poboljšati kretanje“, napisao je unuk.

Njegova objava je izazvala niz komentara, mnogi su mu posavetovali da pažljivo pročita ugovor, da slika proizvod i odmah traži raskidanje ugovora. Ispostavilo se da ima na desetine onih čiji su stariji rođaci imali slična iskustva, često sa istom firmom.

„I mojoj baki su prodali posteljinu i masažere. Ista firma, naravno“, napisala je jedna devojka, dok je druga upozorila unuka da obavezno slika jastuk.

„Da ne bude posle da su baki prodali još nešto, jer umeju i to da rade“, navela je ona.

„Evo, nisam pametan kako jastuk može da utiče na kretanje, jedino ako ga stavi pod noge umesto ispod glave“, prokomentarisao je još jedan korisnik društvenih mreža.

Alo! je pozvao kompaniju Eterna Vita Group i iz njene Pravne službe smo dobili komentar.

- Lepo što ste nas pozvali. Radimo 13 godina, sa 54 zaposlena i 50.000 korisnika. Što se tiče komentara na tvrdnju jednog korisnika za jastuk sa magnetima od 100.000 dinara, to ne postoji. Verovatno je kupljen set sa podlogama magnetnim, prekrivačima, masažerima, što se može videti u našem zvaničnom cenovniku. Imamo u ponudi masažere, program za spavanje. Imamo tri kol-centra i uvek prvo telefonski kontaktiramo potrošače. Potom naši predstavnici idu u kućnu posetu i prezentuju proizvode - rekao nam je gospodin iz Pravne službe ove firme.

Sterilizacija 12.000 dinara!

Predstavnik pravne službe kompanije Eterna Vita Group pojasnio je i da, u slučaju da je proizvod polomljen, pocepan, isprljan od nepoznatog sadržaja, kupac mora da ga „osposobi za stanje prodaje“!

- U ugovoru postoji klauzula koja precizira da proizvod koji se vraća mora biti osposobljen za stanje prodaje, odnosno kupac treba da plati 12.000 uslugu sterilizacije ako je proizvod isprljan.

Prema njegovim rečima, kompanija sve vreme posluje u skladu sa zakonom.

- U skladu sa članom 26. i članom 27. Zakona o potrošačima, kupac može da vrati robu u roku od 14 dana. Ako je kupac dementan ili senilan, trebalo bi da ima staratelja koji brine o njemu i ne bi mogao sam da raspolaže svojim sredstvima - naveo je naš sagovornik koji nije želeo da mu objavimo ime i prezime.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading