Nemanja Bogosavljević
Foto: Alo/Printcsreen/RTS

Trenutak urušavanja mosta snimio je Nemanja Bogosavljević koji je video kada su stubovi pukli i sprečio veću nezgodu zaustavivši autobus koji je trebalo da pređe preko mosta.

U trenutku rušenja na mostu nije bilo nikoga, a most je već bio oštećen u poplavama i preko njega je bio zabranjen saobraćaj. Rešenje o obustavi saobraćaja na ovom mostu izdato je 07.11.2022. Meštani su taj most ipak koristili jer je on najkraća veza između dva sela, a alternativni put je dug 40 kilometara.

Nemanja Bogosavljević je jutros oko 6.20 izašao da vidi šta se događa sa nivoom Morave, da li je poplavila njive, a zatim je otišao i da vidi u kom je stanju most, jer je bio oštećen.

“U 22 časa sinoć most se držao odlično, nije bilo većih problema, osim tih drva koja je stub zadržavao. Jutros kad sam došao, to u 6.20, video sam da je stub pukao, morao sam ići da se vratim do kuće. U tom trenutku sam pozvao policiju, rekao da će se most srušiti pošto su pukli stubovi“, rekao je Nemanja.

Kako je istakao, posle 7-8 minuta se vraćao natrag ka Moravi i sreo autobuse, nekoliko vozila sa turskim radnicima koji rade na Moravskom koridoru, oni su hteli da pređu most. Kaže da je pokušavao da ih pretekne i zaustavi u pokušaju da pređu most.

"Uspeo sam negde tu da zatvorim prolaz autobusa na most. U tom trenutku, posle neke pola minute, došla je policija i uspeli smo da sprečimo neku veću katastrofu“, rekao je Nemanja, koji je nakon toga sišao i uperio kameru ka mostu. U tom trenutku most se srušio.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading