OVAKVE SCENE SE NE PAMTE OD 2014 Potop u Srbiji: Puzović: Najkritičnije u Jagodini, Trsteniku, Kosjeriću
Tanjug

On je za TV Prva rekao da će ekipe danas preventivno biti u Braničevskom i Zaječarskom okrugu. Puzović, koji se nalazi u Paraćinu, rekao je da je u tom gradu postavljen sistem za zaštitu grada od velikih voda, da je nivo reke još u koritu, ali da je to urađeno iz preventivnih razloga.

Ozbiljan talas koji je u toku noći pogodio delove Srbije zbog čega su u toku noći sprovođene sve neophodne mere. "I u Kragujevcu i u Jagodini, Trsteniku, jutros smo se preselili u dolinu Toplice. Situacija u centralnoj Srbiji dolazi do blagog smirivanja, reke su u koritima, glavni problemi su bili na bujičnim vodama, potocima, koji su za par sati postali ozbiljna bujica", rekao je Puzović.

Prema njegovim rečima, s obzirom da se padavine preseljavaju ka Zaječaru i Braničevskom okrugu i ekipe će se preseliti u taj deo. Ističe da je koordinacija svih službi odlična - lokalnih samouprava, Štabova za vanredne situacije, Srbijavoda.

"U toku dana gde smo imali male proboje, otklanja se šteta, ljudi se vraćaju u svoje domove, preduzimaju se sve neophpdne mere", rekao je Puzović i dodao da će ekipe ostati na terenu do ponedeljka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading