RHMZ IZDAO UPOZORENJE! Pašće MNOGO kiše, preti i OVA OPASNOST
Foto: Shutterstock

- Danas, 15. juna, oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeni grmljavinom. Veća količina padavina biće u drugom delu dana. U jugozapadnoj, južnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji ponegde se očekuje i od 30 do 50 mm za 12 h, lokalno i više - navode oni. 

I u petak, 16. juna, zadržava se oblačno i sveže vreme povremeno sa kišom, u istočnim, jugoistočnim i južnim predelima Srbije sa uslovima za obilnije padavine, može pasti novih 20 do 50 mm za 24 h, piše na sajtu RHMZ-a.

- Danas i sutra suvo će biti samo na krajnjem severozapadu Vojvodine. Zatim promenljivo oblačno i postepeno toplije, posebno od utorka kada će u većini mesta najviša dnevna temperatura biti i oko 30 °S. Od subote padavine u slabljenju, a od nedelje se uglavnom očekuju na istoku i jugu zemlje.

Na snazi je inače i hidrološko upozorenje, i to do 19. juna.
 
- Narednih dana na slivovima Kolubare, Jadra, gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Ibra, Nišave, Toplice, Rasine, Majura, Belice i Crnice, kao i na slivovima Mlave, Peka i Timoka moguća su izlivanja manjih bujičnih vodotoka - upozorava RHMZ. 

upozrenje rhmz

PrintSrceen RHMZ

 

 

 

Inače, temperature će se kretati od 16 do 23 stepena. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading