venčanje Albanke i Srbina u Leposaviću
Foto: Alo/Foto: IN4S/printskrin

Venčanje Albanke iz Drača sa Srbinom iz Đakovice, u Leposaviću, još jednom je pokazalo da prava ljubav ne zna za granice. Mira Dreaj iz Drača i Dejan Slavković iz Đakovice na vernost su se zakleli u pravoslavnoj crkvi Svetog Jovana Blagoslova, u obližnjoj Sočanici.

Posle crkvenog venčanja, svatovi su prošetali ulicama Leposavića, između ostalog, i pored zgrade opštine gde traju protesti Srba koji traže odlazak specijalnih jedinica takozvane kosovske policije.

Mlada je, kako je objavio portal IN4S, po vlastitoj želji prešla u pravoslavlje.

venčanje Albanke i Srbina u Leposaviću

Foto: printskrin

 

- Za Dejana sam se udala iz ljubavi. Upoznali smo se u Draču. Naše poznanstvo i druženje trajalo je šest meseci. Srećna sam što se vraćam u veru predaka. Ja se sada osećam Srpkinjom. Mnogo je u Albaniji ljudi koji su poreklom Srbi a da to i ne znaju, ili im je do sada bilo zabranjeno da znaju - istakla je novopečena gospođa Slavković.

venčanje Albanke i Srbina u Leposaviću

Foto: IN4S/printskrin

 

 

Njen suprug Dejan javno se zahvalio Miri.

- Hvala Miri što je pristala da budemo jedno. I da nije prihvatila moju veru, ne bih se ljutio. To je njena želja bila. Rekla mi je: „Želim da ti rađam decu kao pravoslavka na tvom Kosovu“ i učinila me je presrećnim - rekao je Dejan.

venčanje Albanke i Srbina u Leposaviću

Foto: Iprintskrin

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading