Četrdesetodnevni pomen žrtvama u Ribnikaru
Foto: Alo/Foto: Alo!/Masanori Jošida

Sve vreme školu je obezbeđivala policija, ispred zgrade su bile i ekipe Hitne pomoći.

Na klupi ispred ulaznih vrata, postavljeni su beli venac, belo cveće i fotografije nastradalih. Na prozorima su bile poređane plišane igračke, poneka knjiga, ikone, zastava Srbije.

Iznad zapaljenih sveća drugari stradalih zalepili su plakate na kojima piše „živite” uz mnogobrojne tužne poruke.

- Pamtićemo vas zauvek, vi ste među nama i nikad vas nećemo zaboraviti - jedna je od poruka na plakatu.

U jednom trenutku, pažnju je privukla baka koja je pognute glave prišla školskoj klupi gde je bila zajednička fotografija stradalih i pomilovala je, a potom zapalila sveću.

- Došla sam da odam počast ovim anđelčićima koji su stradali. Nema reči utehe, čini mi se da je polako sve zatajilo, a životi tih malih anđela se više ne mogu vratiti. Što je najgore, ovo je tužno vreme za sve, za prosvetu, ma za sve - rekla je neutešna baka.

Druga, takođe starija gospođa poluglasno je prokomentarisala da nema reči za ovakvu tragediju.

- Ostaje samo tišina - istakla je ona.

Četrdesetodnevni pomen žrtvama u Ribnikaru

Foto: Alo!/Masanori Jošida

 

Podsetimo, prva nezapamćena tragedija u Srbiji dogodila se 3. maja u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar” na Vračaru, kada je učenik sedmog razreda K. K. ušetao u školu s očevim pištoljem. Bez reči je pucao u čuvara Dragana V. i dve dežurne učenice, zatim je ušao u kabinet istorije, gde je ubio pet vršnjaka, ranio nastavnicu istorije i još šest đaka. U ovom napadu ubijeno je osam učenika zajedno sa Draganom, čuvarem škole, deseta žrtva, devojčica A. A. preminula je posle 12 dana od posledica ranjavanja u glavu.

Dok je Srbija s nevericom pratila izveštaje o zločinu na Vračaru, dan kasnije, 4. maja, u selima Dubona i Malo Orašje kod Mladenovca, Uroš Blažić (21) je hicima iz kalašnjikova ubio osmoro mladih i ranio 14 ljudi.

Pomen stradalima najavljen je za utorak, 13. jun. Tog dana u 9.30 u Malom Orašju biće služen parastos na mestu stradanja.

Jezivo: Neko ostavio kačket s metkom

Na ogradi, gde su mnogi palili sveće i ostavljali cveće, nepoznata osoba ostavila je kačket s metkom na njemu. Policija je odmah reagovala i obavestila nadležne o tom događaju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading