nastavnica iz pančeva
Foto: Printscreen/Ustupljene fotografije

Naime, kako prenosi portal zdravopancevo.rs učenike odeljenja VIII-3 u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Pančevu na poslednjem času srpskog jezika i književnosti kod nastavnice Danijele Đorđević dočekalo je lepo iznenađenje.

nastavnica iz pančeva

Ustupljene fotografije

 

Nastavnica je đacima, pre nego što su u ponedeljak, 5. juna, ušli u učionicu saopštila da ih na stolu čekaju kutijice i da svako izabere po jednu za sebe.

Ovo je jedino odeljenje osmaka kome Danijela predaje, a rastanak sa ovih 25 učenika uopšte joj nije lako pao. Na pretposlednjem času čak nije mogla da sakrije suze dok se trudila da svojim učenicima prenese bar još neku važnu poruku.

Deca su bila prijatno iznenađena njenim gestom i sa velikom radoznalošću izabrala su po jednu od raznobojnih kutijica koje su ih čekale na stolu.

nastavnica iz pančeva

Ustupljene fotografije

 

Ispod poklopaca sa mašnicama nalazile su se po dve bombone, a ispod bombona, u kutijici se nalazilo parče papira na kome su bili stihovi Mike Antića:

„A zašto nam je potrebno da znamo svetle reči? Da ih u sebi nosimo, prostodušne i smirene, kao čestitu opremu protiv lukavstva i zablude.

A koliko je potrebno takvih istinskih reči da se ispuni život?

Deset. Možda čak dvanaest. Ko shvati tih dvanaest reči, uspeće da odabere onu najsvetliju i odbaci sve ostale. Jer u poslednjoj reči sadrži se sav govor.

A zašto nam je potrebno da znamo najčistiju reč?

Da je u sebi ljuštimo kao svoj način ćutanja. To je jedini ključ kojim se može otvoriti i najtvrđa stvar na svetu.”

„Hodajući na rukama” Miroslav Antić

nastavnica iz pančeva

Ustupljene fotografije

 

Nastavnica je decu na kraju samo pitala šta misle – koja je to najčistija i najsvetlija reč.

Po svemu sudeći Danijela je svojim gestom upravo pomogla deci da naslute odgovor.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading