Poplava u Vrnjačkoj Banji
Foto: Printscreen/Printscreen/Instagram/vrnjacki_fotograf

Kako se može videti na snimcima, bujica prouzrokovana obilnim kišama je toliko jaka da se voda izlila iz korita i prešla čak i na most i put, te vozila jedva uspevaju da se kreću.

Obilne padavine izazvale su opšti haos u više srpskih gradova, a Vrnjačka Banja je, sudeći po prizorima koji su zabeleženi, nesumnjivo najgore prošla.

Ljudi na društvenim mrežama navode da ne pamte ovakvo stanje u ovim krajevima prouzrokovano kišom. 

Automobili gotovo da stoje u mestu u nemogućnosti da se kreću poplavljenim ulicama, piše Kurir.

Bujične poplave koje su pored Kojsjerića i Vrnjačke Banje zadesile i opštinu Lučane uništitle su oko 40 kilometara puteva širom Dragačeva, a pritom oštećeno je i više mostova.

Pogledajte i razmere poplave u Vrnjačkoj Banji:

Nevreme se nastavlja

Prema ranijoj najavi, nastavlјa se period nestabilnog vremena s čestom kišom, plјuskovima i grmlјavinom.

- Padavine na pojedinim lokalitetima kratkotrajno mogu biti veoma intenzivne uz grad sa većim rizikom i većom čestinom pojave u Vojvodini, zapadnoj i južnoj Srbiji (gde je procenjena ukupna 10-dnevna prosečna količina padavina do polovine juna od 40 do 70 mm, u brdsko-planinskim predelima i do 100 mm) - upozorio je RHMZ.

Plјuskovite padavine su vrlo neujednačene po intenzitetu i neravnomerno raspoređene u prostoru, čak i na malim udalјenostima, dodaju, ali u ovoj raspodeli padavina manje kiše (u smislu čestine i intenziteta) očekuje se na istoku zemlјe.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading