nevreme u lučanima
Foto: Alo/Foto: RINA

- Imamo oštećenja na nekategorisanim putnim pravcima i to je u ovom trenutku najveći problem u selima Lučani, deo Puhova i u Guberevcima. Mi smo odmah poslali mašine da rade na sanaciji tih puteva po prioritetima i nadamo se će danas dobar deo tih puteva biti saniran i sutra. Trenutno je u selu Guberevci oko 15 kuća odsečeno od sveta i putevi su ka tim ćama u katastrofalno lošem stanju i trenutno se radi na rasčišćavanju prilaza ka tim domaćinstvima - kazao je za RINU, prvi čovek lučanske opštine Milivoje Dolović.

On dodaje da je velika šteta nanesena, pored putne infrastrukture i na četiri mosta, gde zbog njihove sanacije mora doći do obustave saobraćaja.

- Danas, hvala Bogu nije bilo kiše, u prethodnim danima ispalili smo 153 rakete i sačuvali oranice od grada i ublažili nevreme koje je nadolazilo. Uvedena su 24 časovna dežurstva zbog najavljenih padavina u narednom periodu. Zbog oštećenih nekategorisanih puteva od juče je na snazi vanredna situacija na teritoriji mesnih zajednica selo Lučani, Dljin, Puhovo, Turica, Lis, Guča, Tijanje, Guberevci, Goračići, Živica, Dragačica, Donji i Gornji Dubac, Viča, Milatovići i Kaona, istakao je Dolović.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading