Apel za pomoć malom Pavlu
Foto: Alo/Budimo humani

Pavle je prevremeno rođen, u 28. gestacijskoj nedelji trudnoće. Bio je 36 dana na kiseoniku, koji je, na žalost, ostavio ozbiljne posledice po njegovo zdravlje. Mozak je pretrpeo traumu, pojavile su se ciste, koje su se vremenom povukle, ali su ostavile ozbiljne ožiljke, tačnije oštećenja na mozgu.

Apel za pomoć malom Pavlu

Budimo humani

 

Sa šest meseci dobio je prve trzaje, gde je nakon analiza utvrđeno da Pavle ima West sindrom, tačnije najteži oblik epilepsije, strabizam i cerebralnu paralizu. Pavle od svog trećeg meseca ide na fizikalne terapije. Uz intenzivne tretmane koje je sprovodio, napredovao je motorički i intelektualno. Uspostavio je kontrolu glave, zauzima različite položaje (sedi, kleči) izgovara oko 10 reči.

Za njegov dalji napredak neophodno je nastaviti svakodnevne fizikalne, logopedske i defektološke tretmane i obezbediti mu potrebna pomagala jer Pavle još uvek, na žalost ne stoji i ne hoda, sredstva su mu potrebna i za operativne zahvate, specijalističke preglede i kontrole, laboratorijske analize i druge potrebne terapije, kao i za putne troškove  i smeštaj.

Olakšajmo Pavlu detinjstvo! Budimo humani!

Pomozimo Pavlu!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading