HITNO UPOZORENJE RHMZ Tokom dana nepogode u većem delu Srbije, spremite se za grad, olujni vetar i obilne pljuskove!
Alo

U nastavku poslepodneva u predelima južno od Save i Dunava očekuje se promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, naročito u južnim, istočnim, centralnim i zapadnim predelima Srbije, piše meteorolog Đorđe Đurić za Telegraf.

Ponegde se očekuju i grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i vrlo obilnim pljuskovima. U ovim predelima u veoma kratkom vremenskom intervalu moglo bi da padne i preko 30 milimetara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od poplava i bujica.

U ovom času širom Srbije ima lokalnih pljuskova sa grmljavinom, naročito na istoku zemlje i u Pomoravlju. Najkritičnija situacija je na području Jagodine i okolnih mesta i na ovom području trenutno ima grada i veoma obilnih pljuskova, uz opasnost od poplava.

Trenutno i u istočnim predelima Srbije ima snažnih grmljavinskih oluja i veoma obilnih pljuskova, uz lokalnu pojavu grada.

Kako se grmljavinski sistemi premeštaju veoma sporo u severnoj visinskoj struji, mogli bi duže da se zadržavaju nad istim područjem.

Istovremeno, na severu Srbije je sunčano i toplo, naročito je vedro u Vojvodini i u tim predelima Srbije padavine se ne očekuju u toku vikenda, pri čemu bi ostalo sunčano vreme, uz temperature do 27°C,. U ostalim predelima Srbije maksimalna temperatura biće uglavnom od 21 do 25°C.

Najava nevremena RHMZ

RHMZ Printscreen

 

A kako je najavio RHMZ Srbije, posle podne u Pomoravlju, istočnoj i južnoj Srbiji promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Oni će u narednih sat vremena biti izraženiji na području Pomoravskog, Braničevskog, Borskog i Zaječarskog okruga. U Vojvodini sunčano.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading