Poplava u Ivanjici
Foto: Printscreen/Foto: RINA

- Nakon katastrofe koja nas je ponovo zadesila odmah je održana sednica Štaba za vanredne situacije , sve ekipe su usmerene na ugrožene terene, a akcenat je stavljen i na preventivne mere da se spreče još veće poplave, pošto su najavljene nove padavine.

Svi su u stanju pripravnosti, rekao je za RINU predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Na teritoriji ovih šest mesnih zajednica, ali i u drugim delovima opštine izlili su se bujični potoci, vodena stihija odnela je puteve, napravljeni su duboki kanali i pokrenuta klizišta na nekoliko lokacija.

Nekoliko putnih pravaca je u prekidu, a meštani odsečeni od sveta.

- Komisija će da izađe na teren kako bi popisala štetu, nešto ćemo moći da rešimo sami, ali za saniranje ove ogromne štete biće nam potrebna i pomoć države i preduzeća Srbijavoda. Na nama je da što pre samo osposobimo puteve koji su blokirani. Imamo i ugroženh domaćinstava, ekipe Crvenog krsta su poslate takođe na teren, izjavio je Mirović. 

Protivgradni strelci ispalili su deset raketa, tako da su razbijeni gradonosni oblaci, pa je uz kišu padala samo sugradica. Ovo nevreme najveću štetu pričinilo je putnoj infrastrukturi, ovaj put nije došlo do havarije na električnoj mreži. Što je dobra vest za meštane, dolazilo je samo do sporadičnih kvarova koji su brzo otklonjeni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading