HITNO UPOZORENJE RHMZ Nevreme i grad u ovim delovima Srbije!
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/ilustracija

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je hitno upozorenje u 16:50 sati.

"Oblačnost sa jakim pljuskovima, grmljavinom, gradom i jakim vetrom sa područja Srbobran - Bečej - Kikinda premeštaće se ka jugu Bačke i srednjem Banatu, a obilni pljuskovi sa gradom očekuju se u istočnoj Srbiji - u regionu Kučajskih planina, na jugu Borskog i severu Zaječarskog okruga", navodi se u hitnom upozorenju RHMZ-a.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), do kraja ove i u prvoj polovini sledeće sedmice nastavlja se nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom.

Lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode: grad, jak i olujni vetar i velika kolièina padavina za kratko vreme, od 20 do 50 mm u zoni najintenzivnijih pljuskova, ponegde i više.

Danas u Srbiji ujutru ponegde po kotlinama zapadne i jugozapadne Srbije kratkotrajna magla. Tokom dana promenljivo i nestabilno povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji će biti izraženiji u drugom delu dana.

Lokalno se očekuju i grmljavinske nepogode sa jakim pljuskom za kratko vreme, gradom i kratkotrajno jakim vetrom u zoni pljuska. Najniža temperatura od 12 do 16 stepeni, a najviša od 23 do 27 stepeni.

U Beogradu promenljivo i nestabilno povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji će biti izraženiji u drugom delu dana. Vetar slab promenljiv. Najniža temperatura oko 16 stepeni, a najviša dnevna oko 24 stepena.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading