GRAD BOR POMERA GRANICE Kupovina 65 ari zemljišta po neverovatnoj ceni pokazuje ekonomski procvat i preobražaj
Foto: Alo/Foto: Alo.rs

Početna cena zemljišta na licitaciji bila je 6 miliona dinara, ali veliko interesovanje među kupcima  rezultiralo je 33 puta većom cenom od početne, što pokazuje da se Bor smatra privlačnom destinacijom za investicije.
Podsećanja radi, pre desetak godina cena kvadratnog metra zemljišta bila je samo 2,5 evra, dok je danas usled ubrzanog razvoja i rasta privrede na teritoriji grada Bora dostigla cifru od dve stotine i pedeset evra. 

Porast interesovanja za investiranje u Bor direktno je povezan sa snažnim ekonomskim rastom i zaradama koje su iznad proseka. Ovakav ekonomski napredak stvara veliku potražnju za stanovima, kako među mladima koji žele da se vrate u svoj rodni grad, tako i među novim stanovnicima koji su prepoznali potencijal i privlačnost grada Bora, pa je sve veći broj mladih ljudi koji su posao našli baš u Boru. Gradnja novih stambenih jedinica ima ključnu ulogu u zadovoljavanju rastuće potražnje za stanovima u Boru. 

Interesovanje stranih investitora za ulaganje u Bor sve više raste, što je rezultat pozitivnog ekonomskog trenda i stabilnog poslovnog okruženja. Privreda se sve brže razvija i svi ovi faktori čine grad atraktivnim za strane investitore koji ih je sve više i koji žele da iskoriste potencijal ovog regiona.

Zahvaljujući Vladi Republike Srbije i politici predsednika Aleksandra Vučića, grad bakra koji je bio na lestvici nerazvijenih opština i gradova, dobio je strateškog partnera čiji je dolazak doprineo da grad Bor krene da se razvija, a životni standard građana podigne  na zavidan nivo. Prosečne zarade beleže najveći rast u okolini, pa je tako prosek plate u kompaniji “Serbia ZiJin Copper” 113 hiljada, a u Boru 90 hiljada dinara, što je iznad republičkog proseka. 

Grad Bor se nalazi na putu razvoja, a prodaja 65 ari zemljišta po visokoj ceni na licitaciji predstavlja korak napred ka ostvarivanju tih ciljeva. Investicije u stambenu infrastrukturu omogućiće rast i prosperitet grada, kao i stvaranje povoljnih uslova za život i rad svih stanovnika. Bor ostaje atraktivan grad za investicije i obećava svetlu budućnost za svoje građane.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading