63 godine Hemofarma
Foto: Alo/Foto Goran Zlatković za Hemofarm

- U 2023. ušli smo s još ambicioznijim planom da prebacimo 315 miliona pakovanja gotovih proizvoda, što bi predstavljalo i novi proizvodni rekord. Takmičimo se sami sa sobom i sve što postižemo, postižemo kao jedan tim. Pored rekordne proizvodnje koju ostvarujemo iz godine u godinu, ostali smo regionalni tržišni lideri u izuzetno izazovnom vremenu. Nastavili smo da ulažemo u ljude, procese, inovacije u proizvodnji i širenje portfolija najsavremenijim lekovima - rekao je generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger, naglasivši da se dugoročno održivi pristup nijednog trenutka nije izgubio iz vida.

63 godine Hemofarma

Foto Goran Zlatković za Hemofarm

 

Proteklu godinu obeležilo je i redefinisanje portfolija i jačanje starijih i dobro poznatih brendova poput: Rinaseka, Febriceta, Midola. Hemofarm je u portfoliju lekova osnažio najveći segment - kardiologiju, sa dva savremena antitrombotička leka. Prošle godine Hemofarm je ušao i u polje onkologije, najbrže rastući segment lekova u Srbiji, registracijom četiri generička leka i biosimilarom.

Jubilarne zahvalnice povodom 30 godina postojanja i brige o zdravlju ljudi uručene su Fondaciji Hemofarm, te Hemofarmu d.o.o. Banjaluka i Pogonu injekcionih proizvoda iz Vršca za 20 godina uspešnog rada.

Hemofarm je počeo sa radom u Vršcu 1. juna 1960. sa svega 30 zaposlenih, a 63 godine kasnije kompanija je lider u regionu i sa oko 4.000 zaposlenih posluje globalno na četiri kontinenta. Pored Srbije, gde su proizvodni pogoni u Vršcu, Šapcu i Dubovcu, Hemofarm proizvodi svoje visoko kvalitetne farmaceutske proizvode i u Banjaluci (Bosna i Hercegovina) i Podgorici (Crna Gora). Od 2006, od kada je deo STADA grupe, ova farmaceutska kompanija investirala je 420 miliona evra u modernizaciju pogona, opremu i nova postrojenja Hemofarma.

Porodični dan za decu i zaposlene

Povodom rođendana kompanije, u vršačkoj fabrici održan je i Porodični dan za zaposlene i decu. I ove godine je Hemofarm slavio svoje jubilarce, a organizovana je i akcija dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine. Za zaposlene su organizovani i zdravstveni pregledi na više medicinskih punktova unutar fabrike, a deca su posebno bila oduševljena zabavnim i edukativnim programom koje je Hemofarm pripremio za najmlađe.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading