OTVARANJE OBILAZNICE NA VIDOVDAN Od Batajnice do Bubanj potoka za 23 minuta!
Foto: Printscreen/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Poslednja deonica obilaznice oko Beograda, na koju građani Srbije čekaju više od 30 godina, biće završena i puštena u saobraćaj 20. juna, na Vidovdan.

Ovo je najavio predsednik države Aleksandar Vučić, podsećajući da je to bila ideja nekadašnjeg ministra infrastrukture Milutina Mrkonjića.

Manje gužve

Završetkom poslednje deonice obilaznice kod Bubanj Potoka, spojiće se autoput za Niš sa severnim krakom Koridora 101 autoputem ,Miloš Veliki".

Obilaznica oko Beograda u dužini od 47,4 kilometra bice kompletno završena do sredine juna i tada če vozači od Batajnice do Bubanj Potoka stizati za samo 23 minuta! Tako će za manje od mesec dana san koji stanovnici prestpnice sanjaju duže od tri decenije postati stvarnost, a to je da u centru beograda više neće biti gužve zbog kamiona i stranaca kojima je Srbija tranzit.

Koliko je ovo veliki projekat, najbolje govori činjenica da će obilaznica imati pet petiji, četiri tunela i šest mostova dužine od 400 metara, od kojih je svakako najimpozantniji gotovo dva kilometra dug most na Savi kod Ostružnice. 

Bivši direktor CIP-a Milutin Ignjatović za Informer ističe da nije bilo jednostavno svih ovih godina raditi na gradnji ovako velikog projekta,

- Kad god da je završena, dobro je, jer znate i sami da nije uvek bilo sredstava, i da okolnosti nisu uvek bile povoljne, tako da je ovo sada velika stvar. Ostaje još da se uradi deonica koja ide za Pančevo, ali ona se tek projektuje. Što se tiče ovih skoro 50 kilometara koje ćemo imati, važno je da će time biti izmešten teretni saobraćaj iz Beograda, kao i da će se smanjiti gužve. Takođe, biće skraćeno i vreme putovanja, pa bi od Batajnice do Bubanj Potoka moglo da se stigne za 23 minuta -  ističe Ignjatović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading