"PAMTIĆEMO ZAUVEK 3. I 4. MAJ" Vozači Hitne pomoći o najstresnijim pozivima - kada ekipe spasavaju decu
Foto: Tanjug/Tanjug

On navodi da mu je najteže bilo kada je sa kolegama nakon masovne pucnjave u OŠ „Vladislav Ribnikar“ stigao ispred škole i ugledao prizor koji nikada neće moći da zaboravi.

- Najteže što se desilo je tragedija u OŠ „Vladislav Ribnikar“. Kolega i ja smo bili blizu, pa smo otišli da pomognemo. Ja mislim da su svima najteže takve situacije... sa mladim osobama - rekao je Poleksić za RTS.

On i kolega Darko Mihajlović trebalo je da rade i 4. maja noćnu smenu, kada se dogodila tragedija u Duboni i Malom Orašju, ali nisu svi otišli, jer su zbog prevelikog stresa neki uzeli slobodan dan, a neki čak otvorili bolovanje.

- Mi smo od sedam ekipa morali tri da zamenimo za tu noć. Nisu mogli da izdrže da rade i sledeću noć - objasnio je Mihajlović.

Oni su ispričali i kako ljudi kada ih sretnu mogu da znaju šta se otprilike dešava u kombiju, pa ako na prednjem sedištu vidite samo vozača, to znači da je pacijent ugrožen i da je drugi deo ekipe nazad s njim. Uz uključenu rotaciju situacija je još ozbiljnija.

- Imamo stručno-metodološki centar u kojem naši lekari i tehničari obučavaju nas vozače zajedno s lekarom i tehničarem koji je na terenu. To se radi redovno, i to su treninzi koji se održavaju jednom ili dva puta mesečno - objasnio je Mihajlović. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading