"SRBIJA JE ZEMLJA RAZVOJA I NADE!" Predsednik Vrnjačke Banje o značajnim regionalnom projektima i razvoju opštine za Alo!
Foto: Alo/Alo.rs

Pre nekoliko meseci ste najavili niz velikih projekata u vašoj opštini. Da li su neki od tih projekata završeni, imate li nove u planu? 

- Prošlo je nešto manje od četiri meseca otkako smo razgovarali o projektima i investicijama u Vrnjačkoj Banji, ali je pohvalno što smo i za tih 120 dana uspeli da privedemo kraju veći deo onog što smo započeli, a značajno je za razvoj kako opštine koju vodim tako i naše zemlje. Najznačajnije za regionalni razvoj je nastavak radova na Moravskom koridoru, koji je obišao i naš predsednik Aleksandar Vučić, i to sa velikim entuzijazmom i željom da do kraja godine završe radovi, čime bi auto-put prolazio kroz Vrnjačku Banju. Time stičemo neprocenjive resurse za evropski turizam kom oduvek težimo, a naša zemlja ostaje na putu razvoja i nade u bolju budućnost.

Šta vidite kao razvojnu šansu Vrnjačke Banje naspram ostalih turističkih mesta širom Evrope i regiona?

- Vrnjačku Banju smo razvijali po evropskim standardima i pre nego su započeti veliki projekti, pa ne čudi što smo postali komparativni sa turističkim mestima širom Evrope. Poput njih imamo visok nivo životne sredine, komunalne higijene i usluga po povoljnim cenama. Boravak u najluksuznijem hotelu Vrnjačke Banje iznosi 100 evra dok u sličnim ili čak lošijim hotelima u Evropi ta je cena bar pet puta viša. To je naša razvojna šansa na tržištu. Naša banja nije samo lekovita već ima širok spektar zabavnog, sportskog, rekreativnog, kongresnog, turističkog, zdravstvenog sadržaja, a osim toga je kvalitetan odmor za sve generacije.

Šta je to što inostrane goste dovodi u Vrnjačku Banju svih ovih godina?

- Napomenuo bih da je predsednik Aleksandar Vučić uradio odličan posao kada je reč o pozitivnoj promeni imidža Republike Srbije nakon čega je usledio znatno veći broj turista koji posećuju našu zemlju. Svi dobro znamo kroz kakvu prizmu smo mi Srbi posmatrani pre nešto više od deset godina, kao i koliko smo napredovali od tada, i na tome sam zahvalan ne kao predsednik opštine već kao građanin. Naporno smo radili na tome da Banja bude sadržajna, da poboljšamo tradicionalne festivale, kulturne događaje i mesta, ali i da napravimo nove koji iz godine u godinu okupljaju više desetina hiljada turista na jednom mestu i sigurnim koracima postaju tradicija.

Za dvanaest godina koliko ste na čelu Opštine bilo je i uspona i padova. Postoji li nešto što još uvek niste ostvarili za građane Vrnjačke Banje, a želite?

- Kada sami objektivno procenjujete svoj rad, sigurno je da ćete naći propuste i pitati se da li ste mogli više i bolje, ali verujem da svaki objektivni građanin zna razvojni put naše opštine, kao i gde smo bili pre kao druga po redu najzaduženija opština, a gde smo sad kao jedna od najrazvijenijih. Čak i ja često zaboravim koliko je značajnih stvari urađeno prethodnih godina, ali me sin podseti pitanjem: „Tata, zašto bih uopšte išao u Beograd kada u Banji imamo sve što nam je potrebno?“. Nekada smo morali da idemo u inostranstvo da bismo bili u termama ili akva-parkovima, a danas imamo, garantujem, veći, lepši i sadržajniji akva-park u Vrnjačkoj Banji. Dali smo našim građanima ono što je ne tako davno bila pusta težnja i san, standard života koji je u skladu sa onim u najvećim prestonicama.

Kada biste vratili vreme, da li biste ponovo krenuli istim političkim putem, s obzirom da vaš posao i pozicija iziskuju česta putovanja i konstantan rad na razvoju Opštine Vrnjačke Banje, a samim tim imate manjak vremena za porodicu?

- Vrlo teško pitanje, i potrebno je znatno više vremena da bih odgovorio iskreno. Bilo je previše odricanja, a svaki projekat i investicija dolazili su sa milion drugih stvari. Takve situacije se uvek slome na privatan život, i to je cena koju morate da platite. Dešavalo se da pomislim da bih mnogo bolje prošao da sam radio neki drugi posao sa svojim obrazovanjem, ali to prođe čim shvatim šta je krajnji rezultat odricanja i tog života pod lupom. Da naša zemlja bude bolja kako bi našoj deci sutra bilo bolje. Od toga nema značajnijeg cilja. 

Fasciniran sam vašom redakcijom!

Prvi put ste u našoj redakciji. Koji je vaš prvi utisak?

 - Velika mi je čast da budem gost vaše medijske kuće. Fasciniran sam dobrom organizacijom koju sam zatekao ovde, jednim zaista uređenim prostorom kakav do sada nisam imao prilike da vidim ni u jednoj drugoj redakciji. Princip kolegijalnosti, postavka hijerarhije, način fukcionisanja sistema dodatno krase vašu redakciju, i to je za svaku pohvalu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading