UŽAS! Novi slučajevi nasilja u školama: Devojčica pretila nožem, trećaci pretukli drugaka
Foto: Stock/Foto: stockphoto

Spisak nasilja u našim školama, nažalost, raste iz dana u dan. Prvo je 25. maja prijavljen jeziv slučaj devojčice u Osnovnoj školi „Milena Pavlović Barili“ koja je, prema navodima pojedinih roditelja, u rancu imala nož i spisak dece koje je planira da ubije. 

Tri dana kasnije, otac jednog đaka OŠ „Vuk Karadžić“ pronašao je pretučenog dečaka drugog razreda sklupčanog u hodniku. Dete je prestravljeno ispričalo da su ga tukla dva trećaka. U oba slučaja o nasilju su obaveštene uprave škole, psiholozi, potom i policija.

I dok nadležni ispituju o čemu je reč, u javnosti su se pojavile zasad neproverene informacije.

U slučaju OŠ „Milena Pavlović Barili“ devojčica koja je akter nasilja odranije je poznata po čudnom ponašanju. Kako su roditelji učenika iz ove škole naveli, ona već duže nosi nož u rancu, već je pravila spiskove meta, a sklona je i samopovređivanju.

UŽAS! Novi slučajevi nasilja u školama: Devojčica pretila nožem, trećaci pretukli drugaka

Foto: stockphoto

 

Poslednji incident je obelodanjen tako što je jedna učenica iz odeljenja devojčice nasilnice videla nož u njenom rancu, potom i svesku u kojoj je ova, kako se nezvanično čulo, trinaestogodišnjakinja napisala imena dece koju planira da povredi. Prestravljena onim što je videla, potencijalna žrtva je sve slikala mobilnim i onda to pokazala svom ocu, koji je o tome obavestio razrednu tog odeljenja.

Direktorka škole Olivera Korošec je, ne iznoseći detalje, potvrdila da je razredna obavestila o prijavi roditelja, kao i da je ona o svemu izvestila izvestila policiju.

Kada je reč o incidentu o OŠ „Vuk Karadžić“ u Sremčici, prema zasad nezvaničnim informacijama, tri učenika trećeg razreda su pretukla đaka drugog razreda.

Nasilje je prijavio jedan od roditelja koji je u školu doveo svoje dete i tom prilikom u hodniku zatekao uplakanog dečaka.

Prema rečima ovog čoveka, dete se treslo od straha i jedva je objasnilo da su ga tukla tri dečaka iz starijeg, trećeg razreda. Pokazao je i leđa, crvena od udaraca, pa je roditelj kome se poverio o svemu odmah obavestio školu.

Direktorka Ana Bošković je potvrdila da se nasilje dogodilo. Kako je rekla, reč je o učenicima koji pohađaju nastavu u suprotnim smenama.

Boškovićeva je dodala da su o svemu razgovarali s učiteljicama oba razreda, kao i sa dečakom žrtvom, kao i da je škola uradila sve po protokolu. 

Direktorka OŠ Vuk Karadžić: Reč je o nasilju prvog reda

Kako je za Alo! izjavila direktorka OŠ „Vuk Karadžić“ iz Sremčice, Ana Bošković, posle pregleda kamera, utvrđeno je da je reč o nasilju prvog reda.

- Posle utvrđivanja svih relevantnih činjenica, kao i pregleda školskih kamera, utvrđeno je da nije došlo do prebijanja učenika drugog razreda. Učenici su se gurali i koškali zbog svađe oko lopte i u tom odgurivanju su obojica pala na zemlju i ubrzo potom i ustala. Iz svega navedenog i nakon detaljnog pregleda kamera, Tim škole za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja je utvrdio da se radi o nasilju prvog nivoa. Pošto se radi o nasilju prvog nivoa, uveden je pojačan vaspitni rad za oba učenika u čijem sprovođenju su uključene obe učiteljice, psiholog i pedagog škole kao i roditelji učenika. Inače se radi o učenicima kod kojih do sada nije bilo nikakvih problema u ponašanju - istakla je Boškovićeva.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading