BUDITE OBAZRIVI, OPASNO JE VREME Upozorenje RHMZ: Na snazi narandžasti meteoalarm
Foto: Alo/Alo!/Ilustracija/Shutterstock

Narandžasti meteoalarm sa grmljavinom na snazi je u Banatu i Bačkoj, dok je žuti meteoalarm za grmljavinu u Sremu, Pomoravlju i Istočkoj Srbiji. Kada je u pitanju kiša, narandžasti meteoalarm na snazi je u Sremu, Beogradu, Zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju, Istočnoj Srbiji i Jugozapadnoj Srbiji.

Narandžasti meteoalarm najavljuje opasno vreme. Kada je on na snazi, prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Potrebno je pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Dramatične scene u Dragačevskom selu (FOTO) - Alo.rs

Na pojedinim lokacijama očekuje se da u kratkom vremenskom intervalu padne preko 30 milimetara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od urbanih poplava, odnosno od kratkotrajnih poplava usled nemogućnosti da odvodni sistemi ne prihvate ogromnu količinu vode u kratkom vremenskom intervalu.

Beograd je na udaru grmljavinske oluje sa veoma obilnim pljuskovima, a tokom večeri prestonicu će da zahvati još jedan snažan grmljavinski sistem sa veoma obilnim pljuskovima.

Na pojedinim lokacijama očekuje se opasnost od grada.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading