KATAKLIZMA U ZAPADNOJ SRBIJI Grad opustošio malinjake, voda se izlila, saobraćaj prekinut (FOTO)
Foto: Privatna arhiva/Foto: RINA

 Najveću štetu na poljoprivrednim usevima grad je načinio u selima u Užica.

- Grad veličine oraha tukao je duže od deset minuta. Sve je obelelo u nekoliko trenutaka, a najveća šteta je ponovo na malinjacima. Plašimo se da je berba završena, a da nije ni počela. Kakvo je tačno stanje znaćemo kad nevreme prođe i izađemo u voćnjak - kažu za RINU meštani sela Ribaševina kod Užica.

Usled obilnih padavina izlili su pojedini bujični potoci u selu Karan, a ponovo su poplavljeni pojedini lokalni putevi. Osim okolinu Užica, jak grad opustošio je i sela na planini Kablar kod Čačka.

- Ovo je bila nezapmćena provala oblaka. Grad je tukao skoro pola sata, veličine od zrna kukuruza do ploda trešnje. Dvorište nam je obelelo kao da je pao sneg. Najveća šteta je verovatno na malinama, one su sad skoro pa pred branje - rekla je Mira Starčević iz sela Vrnčani na Kablaru.

Protivgradni stelci su delovali sa svih protivgradnih stanica i ispaljen je veliki broj raketa. Na taj način pričinjena šteta od grada je bar malo ublažena.

Nevreme je oštetilo veliki broj lokalnih puteva na teritoriji opštine Lučani, u mestu Tučkovo voda se izlila preko glavne magistrale koja vodi ka Požezi što je dovelo do kolapsa u saobraćaju.

Na ulazu u Novu Varoš velika stena se odvalila i pala na kolovoz.

CRNO NEBO NAD KOPAONIKOM Tuče grad veličine lešnika!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading