SUTRA POČINJE NASTAVA Šest policajaca u jednoj smeni u O.Š. "Vladislav Ribnikar"
Foto: Alo/Foto: Printscreen

Državni sekretar u MUP-u Danilo Stevandić istakao je da su deca u školama Srbije sigurna i bezbedna.

- Povećali smo broj policijskih službenika koji su angažovani zbog unapređenja bezbednosti učenika i škola. Na obezbeđenju 1.832 državne i privatne škole i njihovih 4.180 objekata, svakodnevno je angažovano 3.500 policijski službenika - naveo je Stevandić, za RTS.

On je istakao da će u OŠ "Vladislav Ribnikar", gde sutra počinje nastava, biti u dve smene pojačno prisustvo policajaca na oba ulaza.

- Ukupno šest policijska službenika biće u smeni. Osim njih, biće angažovane starešine koje će kontrolisati i obilaziti školu i policijske službenike. Njihov zadatak je da sa direktorima škola usaglase bezbednosne prioritete i pažnju usmere na rano otkrivanje mogućih rizika i pretnji - objasnio je Stevandić.

Desetine hiljada lažnih dojava o bombama

Govoreći o lažnim dojavama o postavljenim bombama, Stevandić je rekao da su od 17. do 20. maja u 337 škola i 16 drugih objekata bile prijave o postavljenim eksplozivnim naprava, ali je kontradivazioni pregledima utvrđeno da su lažne.

Koliko je oružja predato 

Stevandić je rekao da su od 8. maja do sinoć predata 26.094 komada oružja i 6.333 minsko-eksplozivna sredstva, kao i 1.349.719 metaka različitog kalibra.

- To govori o ličnoj odgovornosti građana. Želim da apelujem na građane da to učine svakog dana u najbližoj policijskoj stanici. Mogu i policajci da dođu na kućnu adresu i preuzmu oružje - naveo je Stevandić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading