JEDAN DEČAK IMA DOSIJE, NOSIO JE NOŽ U ŠKOLU "Neke stvari su promakle"
Foto: Alo/Foto: Alo!

U OŠ "Drinka Pavlović je, na primer, pored policajaca koji non-stop dežuraju u objektu, uvedena dodatna kontrola pa se na svakom ulazu i na svakom spratu zgrade nalazi i dežurni nastavnik.

Ivan Ristić, predsednik Saveta roditelja ove škole, ističe da su se tek sada stvorili uslovi da se bave unutrašnjim problemima. Kako je istakao, za sada se zna samo za jednog učenika koji ima dosije, ali i da jedan odsto dece ima problema sa vršnjačkim nasiljem.

- Neke stvari su promakle, za sada znam samo jednog koji ima dosije. Policija koja sedi ispred škole ima pravo da pretresa to dete i da mu pogleda šta ima u torbi. Mislim da je dete koje je bilo problematično i bilo je nečega, mislim da je donosio nož i tako nešto. Škola odmah reaguje, zove policiju, i dosije je odatle krenuo... Mi smo dosta vremena izgubili na sredivanju spoljašnjih stvari, sad smo krenuli na unutruašnje - rekao je Ristić.

Kako ističe, "Drinka" je sada bezbedno mesto, ali to nije uvek bilo tako. "Drinka" je sada baš bezbedno mesto.

- Kada je moj prvi sin došao u tu školu pre osam godina bilo je malo haotično. Ispred puše tetkice i nastavnici, iza puše daci. Sada smo eksplicitno rekli da moraju da budu dežurstva, na svakom spratu dežurni nastavnik, tetkice isto su poželjne da budu tu... To nisu stroge mere. Na svakom spratu imate dežurnog nastavnika, dežurnog policajca i privatno obezbedenje. Problem su hodnici, sve na šta se žale deca koja doživljavaju vršnjačko nasilje dešava se za vreme odmora - kaže Ristić za K1.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading