SRPSKE BANJE TREND NA BALKANU Turističke organizacije Srbije i Udruženja banja Srbije potpisali važan dokument o saradnji
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

Vladan Vešović sekretar Uruženja banja Srbije istako je značaj ovog partnerstva, ali i popularizaju srpskih banja na prostoru Balkana.

- Ovo će značiti mnogo popularizaciji banjskog turizma, srpski banjski turizam je poznat širom Evrope. Ono što želimo je da se prateći sadržaj usavremeni. Mi smo za privatizaciju koja podrazumeva strateško partnerstvo, ali da većinski kapital ostane u državi. Da bi napravili standard banja Balkana, napravićemo Balkan spa institut u saradnji sa turističkom organizacijom Srbije, Ministarstvom zdravlja i ministarstvom omladine. To je jedan segment u kome Srbija može da bude perjanica, jer zemlje otvorenog Balkana nemaju banje - Albanija i Makedonija ne u toj meri kao Srbija. Mi možemo to znanje da prenesemo u zemlje otvorenog Balkana, pa i širom celog Balkana. Posetioci mogu da očekuju svetska imena i be-to-be susrete- rekao je Vladan Vešović.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović istakla je važnost partnerstva u ovom samitu ali i tradiciju sardnje sa Urdužem banja koje je doprinelo populrizaciji banjskog turizma o čemu govori i činjenica da 25 procenta ukupnog turističkog prometa se realizuje upravo u banjama.

SRPSKE BANJE TREND NA BALKANU Turističke organizacije Srbije i Udruženja banja Srbije potpisali važan dokument o saradnji

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

- Ovaj sporazum će značajno doprineti dodatnoj promociji banjskog turizma i generalno unapređenu usluge u našim banjama. Ovo je vrsta samita koja će okupiti predstavnike banjskih destinacija iz čitavog regiona koji će omogućii svima da razmene iskustva i primere iz dobre prakse kako bi svako dodatno unapredio kvalitet usluge koju pruža u svojim banjskim centrima. Nama je to izuzetno važno jer je banjski turizam jedan od prioritetnih turističkih proizvoda u Srbiji i generiše preko 25 procenta ukupnog turističkog prometa u Srbiji. Takođe više od 20 smeštajnih kapaciteta se nalazi upravo u našim banjskim centrima , puno je uloženo u turistički infrastrukturu , otvoreno je puno hotela tako da sada možemo da se pohvlimo da su naši banjski centri vrlo sadržajni i spremni za svakoga, od onih koji traže odmor i relaksaciju u nekom spa centru do onih koji su više okrenuti zdravstvenom turizmu i rehabilitciji u nekom od centara- objašnjava Marija Labović i dodaje:

- Ovaj međunarodni samit nam pruža prliku da dodatno predstavimo naše banje inostranim turistima jer upravo iz zemalja iz kojih će doći učesnici su oni koje iz kojih generišemo najveći broj inostranih turista.

Organizatori Balkan spa samita obećavaju dobar program uz b2b susrete ali i sajamsku expo ponudu. Ciljna grupa učesnika je menađment hotela sa spa sadržajem, menadzment zdravstvenih ustanova u banjama i turističkih destinacija kao i lekari i terapeuti. Na ovom samitu očekuje se preko 150 učesnika.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading