SRBIJU ČEKA NOVA VREMENSKA NEPOGODA Nakon provale oblaka stiže pesak iz Sahare, promena vremena od ovog datuma
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

- Sinoptička situacija koja se očekuje od ponedeljka, 15. maja, odnosno formiranje dubokog ciklona na Sredozemnom moru, usloviće južna strujanja preko Apeninskog i Balkanskog poluostrva koja će sa sobom doneti ogroman oblak pun peska direktno iz Sahare - piše Ristić na svom Fejsbuk profilu.

Kako je istakao, ključni dani će biti ponedeljak 15. i utorak 16. maj, pa je njegova preporuka da automobile ne peremo do naredne nedelje.

- Tada možemo da očekujemo da nebo zbog prisustva peska bude mutno, mlečno ili žućkasto, a u nekim slučajevima može i biti crvenkasto, posebno u zoru i sumrak.

Ponegde će, zbog kiše, pesak padati na zemlju, "prljajući" sve površine u crveno, pa vam preporučujemo da ne perete svoje automobile do naredne nedelje - kaže Ristić.

Kako kaže meteorolog u prognozi za naredne dane, biće vetrovito, sveže, puno oblaka i kiše ovih dana kraća pauza danas popodne i u sredu, 17. maja kada će biti više sunca i osetno toplije sa najvišom dnevnom temperaturom do 25°C.

- Kraća stabilizacija vremena sa dosta sunčanih intervala uz porast temperarura od subote, 20. maja. Najviša dnevna temperatura sledećeg vikenda izmedju 23°C i 28°C stepeni, najavljuje Ristić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading