JOŠ JEDAN ZEMLJOTRES U SRBIJI Tlo se ne smiruje: Dva potresa u samo pola sata!
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Sjenicu je prvi zemljotres pogodio 10. maja ujutro nešto posle 6 časova, prenosi Telegraf.

- Na tom prostoru se ne dešava ništa neobično, a na njemu su maksimalni zemljotresi magnitude 5 stepeni po Rihteru. Taj prostor ima puno malih zemljotresa. Na njemu je frekventna seizmička aktivnost za razliku od drugih prostora Srbije gde se zemljotresi javljaju tu i tamo, prvo dugo ih nema, a onda se pojave - rekla je Radovanovićeva za Telegraf.rs.

Dodala je da je u pitanju deo Srbije u kom zemljotresi nisu retkost, taj prostor je ugrožen od okolnih žarišta koji na njega prave veći uticaj. Kroz istoriju, ovaj predeo su potresale serije zemljotresa koji nisu prelazili pet stepeni Rihterove skale.

Podsetimo, Sjenicu je prvi zemljotres pogodio 10. maja ujutro nešto posle 6 časova. Tog dana su zabeležena dva potresa u razmaku od po sat vremena od 2 i 2,1 stepena po Rihterovoj skali.

11. maja ujutro, oko 4 časa, tlo Sjenice se treći put zatreslo, jačine, takođe, oko 2 stepena. Nešto slabiji, četvrti potres zabeležen je oko podneva, da bi takođe, juče, ali posle 17 časova, instrumenti zabeležeili potres od 2,6 stepeni po Rihteru.

Još dva potresa dogodila su se u četvrtak uveče, između 20 i 22 sata, a još jedan je zabeležen oko ponoći, u noći između četvrtka i petka.

Poslednji potresi dogodili su se danas u 18.44 sati, jačine 3,3 stepena po Rihteru.Nakon njega usledio je još jedan nešto slabiji, koji je iznosio 2,3 stepena po Rihteru.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading