JEZIV TIKTOK TREND U SRBIJI Dečaci odvrću ventile na autobusima!
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Nakon izazova u kom su deca istrčavala na ulicu pred automobile, pa u poslednjem trenutku bežala, drugog gde su merili ko duže može da leži na pešačkom prelazu, pa onog sa pretrčavanjem auto-puta... Sada je na red došlo odvijanje ventila na gradskim autobusima.

Ovaj izazov su izvela deca na autobusu u beogradskom gradskom prevozu na liniji 78. Pojavio se i snimak koji je šokirao korisnike društvenih mreža, a koji detaljno objašnjava kako se ispunjavaju pravila izazova:

Deca sačekaju autobus na stajalištu, sačekaju da prvo izađu putnici i da uđu novi. Kada krenu da se zatvaraju vrata i kada vozač polako stiska gas, oni u tom trenutku odvrnu ventil koji se nalazi pored poslednjih vrata i taj ventil naglo zaustavlja autobus. Vozilo u tom trenutku momentalno staje, pa mnogi putnici mogu da se povrede.

Vozač autobusa potom mora da kontaktira servis, dok putnike mora da obavesti da moraju da napuste vozilo. Jedan putnik iz autobusa je to doživeo u autobusu broj 17.

„Meni se to desilo danas na autobusu broj 17, sve je stalo u sekundi, ja ne znam šta rade ova deca", rekao je jedan putnik.

Nažalost, izgleda da za ovaj izazov ne možemo da krivimo „Amerike“, Zapad, Skandinavce... i sve druge koji su nam redovni krivci za sve što ne valja, jer je ovo izum naše dece, tačnije, malih Beograđana.

Podsetimo, društvena mreža Tiktok, iako je nastala u Kini, u ovoj državi je zabranjena jer je utvrđen njen izuzetno štetan uticaj na mentalno zdravlje ljudi uopšte, a posebno mladih i dece. Zbog toga je nekoliko udruženja pokrenulo inicijativu da se i u Srbiji ova mreža zabrani. 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading