SRCE DA PUKNE Emotivna objava majke dečaka iz Ribnikara o dobroti ubijenog domara Dragana: Nosio je na rukama mog sina u gipsu
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen
SRCE DA PUKNE Emotivna objava majke dečaka iz Ribnikara o dobroti ubijenog domara Dragana: Nosio je na rukama mog sina u gipsu

Foto: Printscreen

 

Emotivna objava majke dečaka iz OŠ „Vladislav Ribnikar“ o dobroti ubijenog domara Dragana Vlahovića izazvala je novu lavinu tužnih emocija.

„Čika Dragan Vlahović nosi mog sina iz kabineta u kabinet kada je polomio nogu da ne bi gubio od nastave, u vreme kad su se tek posle korone vratili u klupe. Peti razred“, napisala je majka ovog dečaka na Instagramu u storiju koji je podelila glumica Milena Radulović.

Čuvar Dragan Vlahović prvi je nastradao u strašnom krvavom piru dečaka K. K. Iako su se njih dvojica, prema nekim navodima, jako lepo slagali, pa čak i dopisivali, pomahnitali dečak ispalio je u čika Dragana 15 metaka.

Prema svedočenjima učenika, nastradali domar bio je omiljena ličnost u školi. Iako nije imao svoju decu, sve đake je gledao kao da su njegovi. Najnovija objava na profilu glumice Milene Radulović upravo svedoči o tome. Koliko je bilo srce ovog čoveka pokazuju i potresni govori održani na njegovoj sahrani, na kojoj su ga ispratili svi, i kolege iz škole i deca iz klupa.

- Bio je jedan od najmlađih članova porodice Vlahović, uvek vredan, nasmejan i spreman za šalu. Nesebičan i velikog srca. Posebno je bio vezan za decu jer nije imao svoju. Neki sadašnji srednjoškolci su rekli kako ih je čika Dragan ispraćao nasmejan od prvog do osmog razreda. Pokazao je veliku hrabrost šireći svoje ruke misleći da će uspeti da spreči olovo koje je krenulo na njega i zaštititi mališane. Nemamo pravo da prozivamo Gospoda našeg, dao nam je život, ima pravo i da ga uzme, ali nije trebalo ovako da bude. Sve smo očekivali, ne i ovo. Hvala ti, Bože, na svemu, ali ovo je trebalo nekako da sprečiš. Ovoliki odziv dece govori o veličini Dragana, puni nam srca. Hvala ti što si nam ulepšao detinjstvo i život, radovali smo se svakom susretu sa tobom. Ujko moj, bio si moj treći roditelj. Nisam mogao ni da zamislim da će doći ovaj dan, da ću doći, a tebe nema u dvorištu. Hvala na svemu što si me naučio u životu. Znamo ti i ja što smo sve prošli. Volimo te svi puno, srešćemo se opet. Srbija je zavijena u crno, svi te žalimo. Gde god si se pojavio, sunce je sijalo - kazao je njegov sestrić.

Posebno emotivan trenutak na Draganovoj sahrani bio je kada je pročitano pismo devojčice L. iz „Ribnikara“.

„Sad više ne moraš da nosiš neudobna odela i kravate koje stežu. To mi je drago. Gledam u tvoje slike i prisećam se osmeha koji nisi skidao sa lica. Osećam da si srećan. A i na vreme si otišao jer ovo više nije mesto za dobre ljude. „Ribnikar“ više nikad neće biti isto mesto bez tebe. Sad mi samo ostaje sećanje i naša slika koju su voleo. Oboje ću čuvati zauvek“, poručila je devojčica u pismu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading