DEVOJČICI TREBA DA IZVADIMO METAK IZ OKA Ministarka zdravlja izvestila o stanju povređenih u pucnjavi u Beogradu i Mladenovcu
Foto: Tanjug/Foto: Tanjug

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić iznela je najnovije podatke o stanju povređenih u pucnjavama u Beogradu i Mladenovcu.

- Što se ranjenih iz Mladenovca tiče, ovaj jedan koji je bio u „Dragiše Mišovića“ prevezen je u Urgentni centar, zbog mogućnosti da će mu trebati dijaliza. Ima popuštanje i drugog bubrega, a prvi je nažalost morao da bude odstranjen. Ali mlad je čovek. Dva momka su još uvek u šok-sobi. Devojčica koja je imala povredu glave se osvestila. Njoj sledi operacija oka da bi se izvadio metak. Pacijent koji je imao povredu kičme i grudnog koša će biti operisan. Ova devojčica koja je ostala bez šake, ona je sjajno, ona je tip koji će sve pregurati, ja sam oduševljena njome - rekla je ministarka Grujičić gostujući na Televiziji Pink.

DEVOJČICI TREBA DA IZVADIMO METAK IZ OKA Ministarka zdravlja izvestila o stanju povređenih u pucnjavi u Beogradu i Mladenovcu

Foto: AP

 

Kada su u pitanju povređeni u školi, dečak je bolje, ali kada je reč o zdravstvenom stanju devojčice, iako kaže da ne voli da daje prognoze, ministarka nje optimista.

- I nastavnica i devojčica su operisane ortopedski. Devojčica iz Tiršove je jako, jako teško. Nažalost, nisam optimista, ali ne volim da dajem prognoze. Dečko koji ima povredu kičme je budan, počeo je da daje znake pokretanja. To su sve jako teške ratne povrede - istakla je ministarka i ponovila da scenu koju je zatekla u školi nikada neće zaboraviti.

- Dobro je da ljudi predaju oružje. Pogotovo u onim kućama gde ima dece. Ovo su ratne povrede, ovo smo viđali devedesetih. Ta pobijena deca, to je bilo strašno. Vest me je zatekla u Nemanjinoj, otrčala sam da vidim da li mogu da pomognem nešto - objasnila je ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Četvoro dece u bolnici jer su hteli da se ubiju i da ubiju!

Prema rečima ministarke Grujičić, na Kliniku za neuropsihijatriju i psihijatriju za decu i omladinu primljeno je četvoro dece koja su zahtevala hospitalizaciju.

- Dvoje je imalo ideju da treba da se ubiju, a dvoje da nekoga treba da ubiju. Moja molba je da život ide dalje, mi ćemo tugovati i sa porodicama, ali ova deca koja su živa moraju da idu dalje. Preklinjem medije da puste struku da kaže, ona će doći i do uzroka i do rešenja problema. Dajte da pričamo o pozitivnim stvarima - navela je Danica Grujičić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading