KNJIGA ŽALOSTI OKUPILA SRBE Ogroman red ljudi, među njima i poznate ličnosti
Foto: Alo/Nikola Todorović/Alo!

 

Građani Beograda su danas u velikom broju došli ispred OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru da odaju poštu osmoro dece i radniku obezbeđenja koji su tragično nastradali u krvavom pohodu jednog učenika sedmog razreda.

Iako je knjiga žalosti trebala da bude otvorena u 15 časova, mnogi su građani došli mnogo ranije i čekali u dugim redovima kako bi se upisali i izrazili svoju neizmernu tugu.

Kod glavnog ulaza se u knjigu žalosti danas može upisati do 19 časova, sutra i u nedelju od 10 do 15 časova, a među javnim ličnostima bili su i političar Predrag Marković, ambasador Francuske Pjer Košar, harmonikaš Miša Mijatović, bivši košarkaš Duško Savanović...

Suznih očiju i u tišini, ljudi su palili sveće, ostavljali cveće, plišane igračke i poneki slatkiš, izražavajući svoju bol i saosećanje sa porodicama žrtava. Prve tri učenice koje su se upisale u knjigu žalosti su to učinile plačući i ne govoreći ništa, a nastavnici su ih zagrlili i utešili.

Ova tragedija je potresla celu zemlju i izazvala veliku tugu i šok u zajednici. Mnogi su izrazili svoje saučešće i podršku porodicama i prijateljima žrtava. Istraga o ovom užasnom događaju i dalje traje, dok se društvo pokušava oporaviti od šoka i bola koji je prouzrokovao ovaj nezapamćeni zločin.

Došla je i porodica pokojnog radnika obezbeđenja, doneli umrlicu i predali je direktorki škole. Nisu želeli da razgovaraju, samo su nemo odmahivali glavom. Došao je i otac jedne nastradale učenice...

Cveta Tomašević je zapisala: "Beskrajno sam tužna i slomljena kao majka bivše učenice ove škole. Neka se vrati ugled i dostojanstvo profesorima, a vi, deco, počivajte u miru, počivajte u miru i vi, divni čoveče, koji ste čuvali našu decu".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading