DIREKTOR TIRŠOVE O STANJU RANJENE DECE "Lekari rade sve da je održe u životu"
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija

Ranjeni dečaci koji su smešteni u Tiršovoj su u stabilnom stanju, dok je situacija kod ranjene devojčice nepromenjena, ona je u teškom opštem stanju.

- Devojčica koja je juče operisana hitno zbog povreda glave je vitalno ugrožena, u kritičnom stanju i na intenzivnoj nezi. Lekari rade sve da je održe u životu ali joj je jako teško opšte stanje i vitalno je ugrožena - rekao je dr Siniša Dučić.

On je kazao da su dva dečaka sa prostrelnim ranama donjih ekstremiteta stabilno, primaju antiobiotsku terapiju i dodao da se može reći da su dečaci lakši pacijenti, odnosno imaju lakše telesne povrede.

Direktor KCS-a dr Milika Ašanin rekao je da je troje od četvoro ranjenih koji su Urgentnom centru sasvim dobro, da su budni i da sa njima lekari razgovaraju. Reč je o dvoje učenika i nastavnici.

- Što se tiče četvrtog pacijenta, on je došao sa teškim, kompleksnim, prostrelnim povredama grudnog koša, vrata i kičme, imao je dve operacije. On je bolje, budan je, ali moramo biti jako opasni i kvalifikovati da je stanje kritično. Danas ćemo imati serije kontrolnih pregleda i snimaka da vidimo efekte operacija - rekao je dr Ašanin.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading