ZAŠTO SVE VIŠE PAROVA IMA PROBLEM DA DOBIJE BEBU Strpljenje, posvećenost i poverenje put su do rođenja zdravog deteta
Foto: Shutterstock

Svi ovi faktori utiču na to da svaki peti par ima problem da ostvari trudnoću prirodnim putem i da je potrebno da se obrati stručnjacima za pomoć putem asistirane reprodukcije.

Sve ovo posledica je činjenice da se parovi sve kasnije odlučuju za stvaranje porodice i potomstva, kao i ritma života kojim živimo i loših navika kao što su pušenje i konzumiranje alkohola, smanjeno kretanje, ishrana, stres…

ZAŠTO SVE VIŠE PAROVA IMA PROBLEM DA DOBIJE BEBU Strpljenje, posvećenost i poverenje put su do rođenja zdravog deteta

Foto: Alo.rs

 

Stručnjaci iz Soluna, Dr Mihalis Kiriakidis i dr Dimitris Michalakis, obojica ginekolozi specijalisti za asistiranu reprodukciju, boravili su proteklog meseca u Beogradu iza to vreme obavili besplatne konsultacije sa parovima koji žele da se ostvare u ulozi roditelja i odgovarali na sva pitanja zainteresovanih.

Parovi iz Srbije susreću se sa istim problemima kao i parovi u drugim delovima sveta, rekao je Dr Kiriakidis za Alo! i dodao da ritam života kojim živimo, loše navike kao što su pušenje i konzumiranje alkohola, smanjeno kretanje, ishrana, stres… zajednički su elementi za sve nacije.

- Parovi se sve kasnije odlučuju za stvaranje porodice i potomstva. Time dolaze u situaciju da jebroj jajnih ćelija kojima žene raspolažu manji ili lošijeg kvaliteta, a s druge strane vidi se tendencija damuškarci imaju sve lošije spermograme,odnosno manji broj spermatozoida i lošu pokretljivost. Svi ovi faktori utiču na to da svaki peti par ima problem da ostvari trudnoću prirodnim putem i da je potrebno da se obrati stručnjacima za pomoć putem asistirane reprodukcije - rekao je dr Mihalis Kiriakidis.

ZAŠTO SVE VIŠE PAROVA IMA PROBLEM DA DOBIJE BEBU Strpljenje, posvećenost i poverenje put su do rođenja zdravog deteta

Foto: Alo.rs

 

Parovi iz Srbije u Grčku najčešće dolaze na konsultacije kako bi dobili mišljenje naših stručnjaka o njihovim prethodnim pokušajima vantelesne. Dakle, najčešće pitanje svih parova je: kako dalje i šta još uraditi kako bi se došlo do uspeha?-objasnio je dr Kiriakidis i istakao da vantelesna oplodnja zahteva vreme, posvećenost, strpljenje.

-Par mora imati poverenja u odabranog lekara i kliniku kako bi zajednički došli do cilja, a to je rođenje zdravog deteta - kažu stručnjaci za vantetelesnu oplodnju iz Soluna.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading