DA LI SMO BLIZU UKIDANJU VIZA ZA BRITANIJU?
Shutterstock/Adam Radosavljevic

Mitrovićeva, koja više od 10 godina živi u Londonu, rekla je u izjavi za Televiziju Kl, da je optimistična jer je to prva uspešna peticija u vezi sa Srbijom u Ujedinjenom Kraljevstvu i ocenila da za to postoji dobra volja.

To pitanje se poteže već 10 godina. Imamo čak i neke izjave iz 2011. britanskih ambasadora u Beogradu, koji su izrazili nadu da će vi-

ze biti ukinute još tada.

Interni razgovori na političkom nivou Ambasada Srbije i MUP, zajedno sa vlastima u Velikoj Britaniji, dogodili su se pre godinu dana. Pregovori uvek traju i postoji šansa da se to i dogodi. Sve je izvesnije - poručila je
Mitrovićeva.

Dodala je da, bez obzira na to da li ćemo sada dobiti odgovor vlade Ujedinjenog Kraljevstva ili ne, definitivno smo korak bliže ka tome da se vize ukinu:

- Rok je 14. oktobar ove godine. Sada mi treba ozbiljna pomoć
istaknutih pojedinaca iz Srbije i srpske dijaspore, kao i organizacija i institucija iz Srbije i dijaspore, koje mogu da mi pomognu.

Ona je naglasila da ne morate da budete državljanin Velike Britanije da biste potpisali peticiju, već je dovoljno da imate boravišnu vizu.

- Niko ne zna tačan broj srpske dijaspore u Ujedinjenom Kraljevstvu. Neke procene se kreću izmedu 70.000 i 80.000. Ova peticija će da pokaže tu snagu. Do sada je petici ju potpisalo 12.200 ljudi, što je već je mnogo, a ona se sastoji iz dva stepena - kaže Mitrovićeva.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading