Suspendovana vaspitačica koja je dečaku priklještila prst
Foto: Alo/Foto: Alo!

Nesreća koja se dogodila u vrtiću „Oblačak“ na Zvezdari u kojoj je dvogodišnji dečak zadobio teške povrede palca, usled čega mu je urađena delimična amputacija, dobila je epilog. Vaspitačica koja je dečaku priklještila prst je suspendovana i kad se utvrde sve okolnosti, protiv nje će biti preduzete zakonom propisane mere.

U saopštenju koje je poslao Sekreterijat za obrazovanje Grada Beograda, između ostalog, navedeno je da je do nesreće došlo „spletom okolnosti“.

„U objektu ’Oblačak’ u sastavu PU ’Zvezdara’ 20. aprila došlo je do povrede deteta tako što je vaspitačica spletom okolnosti, slučajno zatvorila vrata terase i tom prilikom mu povredila palac desne ruke. Istog trenutka detetu je ukazana prva pomoć od sestre na preventivno-zdravstvenoj zaštiti i pozvan je Zavod za hitnu medicinsku pomoć. Dežurni lekar savetovao je da se dete odmah u pratnji roditelja odvede na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj i ono je u pratnji roditelja i dve medicinske sestre PU ’Zvezdara’ odvedeno u tamo. Nakon pregleda, procenjeno je da je neophodno da se uradi hirurška intervencija delimično posečenog dela jagodice prsta“, navedeno je u saopštenju i dodato da je istog dana pokrenut disciplinski postupak, a vaspitačica je suspendovana do njegovog okončanja. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading