BRUKA U NARODNOM FRONTU! Čin instrumentarke koja je prekršila sva moguća pravila šokirao javnost i zgrozio struku
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Izvesna osoba koja je u GAK „Narodni front“ radila kao instrumentarka, a koja se na društvenim mrežama predstavlja kao Jellena, pokazala je kako izgleda kada neko prekrši ne samo Hipokratovu zakletvu već i sve norme civilizovanog društva.

Iz samo njoj poznatih razloga ta persona je duže vreme fotografisala žene koje su u ovu bolnicu došle da se porode. Ne treba biti previše pametan i znati koliko su buduće mame ranjive u tom trenutku i poslednje što im treba, uz strah da li je sve u redu sa bebom i uz bolove, jeste čerečenje njihove intime po društvenim mrežama.

Iako je strogo zabranjena upotreba mobilnih telefona u porodilištu i u operacionoj sali, Jellena je jedan porođaj carskim rezom prenosila uživo! Da nije reč o spontanom činu, već o planiranoj akciji, potvrdilo je to što je svoje pratioce unapred obavestila da će emitovati snimak i predložila im da je pitaju sve što je zanima. Pritom, na snimcima i fotografijama koje je objavila vide se polunage žene, jednoj čak i dojke.

 
BRUKA U NARODNOM FRONTU! Čin instrumentarke koja je prekršila sva moguća pravila šokirao javnost i zgrozio struku

Foto: Printscreen

 

 

Objavljivala je i fotografije i snimke iz operacione sale na kojima se vidi kako rukama bez rukavica dira instrumente pripremljene za operaciju. Uz narodnjake, instrumentarka je dala sebi za pravo i da drži javni čas o tome čemu koji instrument služi, kako se daje anestezija i slično.

Skandalozno delo ove instrumentarke odgledali su mnogi, većina ne verujući šta gleda u 21. veku. Zahvaljujući normalnim i društvenoangažovanim ženama, o svemu su obavešteni mediji, potom i uprava Ginekološko akušerske klinike „Narodni front“, koja se oglasila saopštenjem.

„Zgroženi smo i najstrože osuđujemo postupak medicinske sestre (live prenos iz operacione sale klinike), a istovremeno se zahvaljujemo svima koji su nam blagovremeno ukazali na ovakvo dešavanje da bismo mogli promptno da reagujemo i preduzmemo sve neophodne mere da se tako nešto nikad ne ponovi“, naveli su u saopštenju iz „Fronta“.

Medicinska sestra koja je napravila ozbiljnu povredu radnih dužnosti i obaveza, kao i profesionalne etike je odmah po hitnom postupku suspendovana, a pokrenut je i disciplinski postupak.

U međuvremenu, oglasila se i Jellena.

- Snimak je nastao nenamerno. U noćnom dežurstvu svi smo svesni da je zabranjena upotreba mobilnog telefona u sali, ali kako su nas pozvali za hitan carski rez, samo sam telefon ostavila prislonjen o rešetku za rukavice, nesvesna da se upalila kamera koja je prenosila uživo prenos na TikToku.

Ministarka zdravlja: Kako je kolege ne prijaviše?

Na vest o užasu koji je porodiljama i kolegama priredila ova medicinska sestra, reagovala je i ministarka zdravlja Danica Grujičić.

- Zgrožena sam činjenicom da je jedan zdravstveni radnik došao na ideju da prenosi ono što se dešava u operacionoj sali na Instagramu, Tiktoku ili na bilo kojoj društvenoj mreži na internetu. Lično mislim da takva osoba treba da prođe ponovo procenu Medicinu rade da li je sposobna da radi u takvim uslovima. Pozdravljam odluku direktora Mikovića da se ona suspenduje - rekla je za „Telegraf“ ministarka.

Ona je napomenula da će se postupati u skladu sa Zakonom o radu da se ne bi došlo u situaciju da se na kraju sestri koja je sve ovo uradila plaća odšteta.

- Bukvalno sam zgrožena, i osuđujem to što je uradila. Nikada mi takva ideja ne bi pala na pamet, to je intima svakog pacijenta, niko ne sme da ih snima bez obzira na to da li im se vidi lice ili ne - rekla je ministarka zdravlja, i kazala da je čudi da niko ko je primetio da ona snima to nije prijavio.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading