VASPITAČICA OTKINULA PALAC DEČAKU! Dvogodišnjak teško povređen u vrtiću na Zvezdari
Foto: Alo/Foto: Alo!

Dečak V. C. (2) ostao je bez dela palca jer mu je vaspitačica metalnom kapijom prikleštila desnu ruku. Sve se desilo u popodnevnim satima, 20. aprila, u Vrtiću „Oblačak“ na Zvezdari.

Dečak je u pratnji majke i vaspitačice doveden u Dečju kliniku u Tiršovoj, gde su mu konstatovane teške telesne povrede. Detetu je delimično amputiran deo palca na desnoj ruci i, kako Alo! nezvanično saznaje, i dalje je na bolničkom lečenju.

U nameri da proverimo šta se desilo, pozvali smo rukovodioce „Oblačka“, ali osoba koja se javila i koja je odbila da se predstavi uputila nas je na Predškolsku upravu „Duga“, uz komentar da nije ovlašćena da nam bilo šta kaže.

- Celog dana nas zovu i dolaze ispred. Ja ne mogu nikakvu izjavu da dam - rekla je jedna od zaposlenih u „Oblačku“.

Kako je za Alo! navela Marija Sakić, pravnica iz PU „Duga“, direktorka ove ustanove je u „stalnom kontaktu sa Sekretarijatom i Ministarstvom prosvete“. 

U međuvremenu, oglasilo se i Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, koje je naložilo da se uzmu izjave od vaspitačice i majke dečaka.

„U vezi s povređivanjem deteta V. C. u vrtiću ’Oblačak’ na Zvezdari od 20. aprila, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je naložilo PS Zvezdara da u daljem postupanju uzme izjave od vaspitačice, majke povređenog deteta, da se pribavi video-nadzor iz vrtića kada se povređivanje dogodilo, kao i da se pribavi medicinska dokumentacija na okolnosti vrste i težine nastalih povreda kod deteta“, saopštili su iz Prvog osnovnog tužilaštva.

Crni niz nesreća u vrtićima

Nažalost, incidenti u našim vrtićima se samo nižu. Jedno dete je u obdaništu „Čarolija“ u Vladičinom Hanu umrlo posle gutanja žira, drugo je u beogradskom naselju Miljakovac smrtno stradalo usled pada s prozora, a u Zemunu su roditelji prijavili da su deca predškolskog uzrasta seksualno zlostavljala njihovog sina!

U nameri da proverimo šta se desilo, juče smo posetili Vrtić „Oblačak“. Većina roditelja nije ništa čula o incidentu i uz komentar da je vrtić super, dodali su da se, nažalost, to svakome moglo dogoditi.

VASPITAČICA OTKINULA PALAC DEČAKU! Dvogodišnjak teško povređen u vrtiću na Zvezdari

Foto: Alo!

 

Ipak, jedna mama čije dete ide u „Oblačak“ manje od mesec dana rekla nam je da neki roditelji misle da je verzija koja se pojavila u javnosti lažna!

- Nismo imali roditeljski, niko nam ništa nije rekao, svi smo to čuli iz medija. Vidim da mnogi roditelji ne veruju u tu verziju, misle da je laž - rekla je ova mama, dok je druga dodala da je problem što u ovom obdaništu ima malo vaspitača i mnogo dece.

VASPITAČICA OTKINULA PALAC DEČAKU! Dvogodišnjak teško povređen u vrtiću na Zvezdari

Foto: Alo!

 

- U jaslenoj grupi je 37 dece, a nekad je bilo 17. Fizički, sobe se nisu promenile, niti su dodali vaspitače, samo ih je troje. To je Sizifov posao, ni za kakve pare ga ne bih radila - rekla nam je ova žena pre nego što se na vratima pojavila jedna od zaposlenih koja je povišenim tonom tražila da se sklonimo.

- Sklonite se, uznemiravate roditelje i ceo vrtić. Nisam ni direktor, ni vaspitač, ne mogu da dajem izjave, samo se sklonite - ponovila je uznemirena gospođa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading