OČAJNA NAKON ŠTO JE VIDELA SINA Jelena Abramović kojoj je suprug odveo dete u Švajcarsku  kroz jecaje  progovorila za Alo! (VIDEO)
Foto: Alo/Vladimir Marković

Prvi put posle sedam dana, Jelena Abramović iz Beograda, koja tvrdi da joj je suprug odveo dvopipogodišnje dete bez pasoša u Švajcarsku na Veliki petak, čula se sa sinom. Definitivno je sigurna da se dečak nalazi u Cirihu, u stanu u kome su živeli ona, dete i njen još uvek zakoniti suprug Mašan Lubarda.

- Trudila sam se da dete ne primeti kroz šta prolazim, da ge ne uznemirim. Samo to je važno. Odnosno, u celoj ovoj priči koju sam nevoljno podelila sa medijima jedino bitno je da je otac odveo dete bez pasoša u Švajcarsku - rekla je za Alo! Jelena i dodala da je očajna.

OČAJNA NAKON ŠTO JE VIDELA SINA Jelena Abramović kojoj je suprug odveo dete u Švajcarsku  kroz jecaje  progovorila za Alo! (VIDEO)

Vladimir Marković

 

- Kako bi ikako drugačije mogao da se oseća neko kome je dete odvedeno? Ne znam šta da mislim, čemu da se nadam, ispostavilo se da je sve ono u šta sam verovala bilo pogrešno, da se desilo ono čega sam se najviše plašila i da je moj suprug ostavrio pretnje - navela je naša sagovornica, koja se u junu 2020. udala za Mašana Lubardu, zbog čijeg posla je u Švajcarskoj boravila od oktobra 2021. do decembra 2022. godine.

- Sve vreme smo dolazili u Srbiju, nikada se nismo odjavili sa ovdašnjih adresa. Sin je tokom boravka u Švajcarskoj povremeno išao u njihovu školicu, ali govori jedino srpski jezik. Nadam se da mu ništa ne fali kod oca, meni je jedino važno njegovo dobro - istakla je Jelena.

Uz zahvalnost svim nadležnim službama koje su se uključile u rešavanje ovog slučaja, pre svega ministarstvima spolnjih i unutrašnjih poslova, kao i tužilaštvu, Jelena čeka pravdu.

OČAJNA NAKON ŠTO JE VIDELA SINA Jelena Abramović kojoj je suprug odveo dete u Švajcarsku  kroz jecaje  progovorila za Alo! (VIDEO)

Vladimir Marković

 

Upitan da ispriča svoju verziju događaja, Mašan Lubarda je za Alo! izjavio da ništa ne može da kaže bez advokata.

- Moj advokat će dati izjavu vrlo brzo. On će da da izjavu u moje ime - pojasnio je, a na naše pitanje da li su tačni navodi medija po kojima je on izjavio da je dobio starateljstvo nad detetom od Švajcarke, da je Jelena „lažov, psihopata“ i da je „zanemarivala dete“, odgovorio je porukom.

- Nisu moje reči, ali su tačne. Ja sam jedini staratelj.

Zamolili smo ga da nam opiše stanje u kom se nalazi dvoipogodišnji dečak i sudeći po njegovoj izjavi, mališan je dobro.

- Odličan je, ne pita za manu – poručio je za Alo! Mašan Lubarda.

Da podsetimo, odmah po Jeleninoj prijavi da joj je suprug odveo dete u Švajcarsku, bez pasoša, jer se taj dokument nalazi kod nje, oglasilo se Prvo osnovno javno tužilaštvo.

„MUP za Grad Beograd uputilo je zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja radi pribavljanja svih relevantnih podataka i dokumentacije u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za ovaj događaj. Prvo OJT već postupa po zahtevu za vraćanje maloletnog deteta na osnovu Haške konvencije o građanskopravnim aspektima međunarodne otmice dece. Taj zahtev je centralni organ švajcarske konfederacije preko našeg Ministarstva pravde dostavio MUP i tužilaštvu, a u cilju provera navoda oca M. L. da je, protivno odluci švajcarskog suda, majka J. L. s maloletnim detetom napustila teritoriju Švajcarske“, navedeno je u saopštenju tužilaštva.

Ipak, Jelena je za Alo! negirala da je tokom njihovog boravka u Švajcarskoj njoj izrečena bilo kakva mera.

- Jesmo pričali o razvodu, on je čas bio za, čas protiv, ali tek kad sam ja ovde podnela zahtev, on je to uradio u Švajcarskoj i prijavio Hašku konvenciju. Svi postupci su u toku, ali zbog tog njegovog zahteva ja sad ne mogu da odem tamo i vidim dete. A zbog sina bih, ako bi mi neko naložio, išla i na kraj sveta - rekla je Abramovićeva.

Ceo intervju sa Jelenom Abramović možete pogledati u sklopu ovog teksta. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading