M:TEL I SRBIJA SU UVEK UZ VAS! Povratnicima u FBiH podeljeni paketi pomoći i vredne donacije za Vaskrs
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

Predstavnici kompanije m:tel posetili su povratnike u Bosanski Petrovac i Martin Brod i tom prilikom su im uručili pakete pomoći i vredne donacije povodom Vaskrsa.

Generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan istakla je da su u okviru akcije „Niste sami“ posetili Bihaćko-petrovačku eparhiju u želji da zaboravljenom srpskom narodu u ovim krajevima ulepšaju proslavu najvećeg pravoslavnog praznika. Tom prilikom darovali su pakete hrane, koje su sveštenici podelili narodu u njihovo ime uz poruku da ostanu na ovim prostorima.

M:TEL I SRBIJA SU UVEK UZ VAS! Povratnicima u FBiH podeljeni paketi pomoći i vredne donacije za Vaskrs

Foto: privatna arhiva

 

Ona je naglasila da je pored paketa pomoći njena želja bila da na ovaj način poruče narodu koji ovde živi da su sa njima i da, ma koliko im bilo teško, uvek znaju da nisu sami i da nisu zaboravljeni.

- Kao što znate, Srbi su ovde malobrojni, žive rasuti po selima i značajno je da ih pred Vaskrs posetimo. Želim da pošaljem podršku i poručim sveštenstvu, ali i narodu ovog kraja, da nisu sami - rekla je Trivan.

Inače, na ovim prostorima živi uglavnom staračka populacija, koja nema nikakvog primanja, te će im ova pomoć mnogo značiti. Kako je ispričala direktorka m:tel-a, predstavnici ove kompanije su saznali da srpski povratnici žive u veoma teškim uslovima, te da je svaka pomoć dobrodošla.

- Mi smo odneli hranu i ogrev tamo gde je potrebno. Na terenu smo saznali da povratnici žive bez struje u jezivim uslovima, zaboravljeni od svih. Čak i sami sveštenici koji ih obilaze jedva imaju ikakve prihode, tako da će m:tel i njima pomoći - rekla je Trivan, koja je naglasila da će kompanija m:tel nastaviti da svuda pomaže srpskom narodu kojem je pomoć potrebna.

Ovo je samo nastavak akcije „Niste sami, imate prijatelje”, kojom je m:tel nastavio da donira i pomaže svim kategorijama društvene zajednice u kojoj posluje. U prethodnoj godini, u sklopu ove akcije, pomognute su brojne povratničke zajednice u Petrovcu, Drvaru, Glamoču, Grahovu, Odžaku, Bihaću i mnogim drugim mestima, a niz donacija m:tela nastavlja se i u 2023. godini.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading