Radno vreme tokom praznika
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Pijace koje posluju u sastavu JKP „Beogradske pijace“, u petak, subotu i ponedeljak, 14, 15. i 17. aprila radiće od 6 do 19 časova. Na Vaskrs, u nedelju, 16. aprila, neće raditi zelene pijace osim pijaca: Zemun, Banovo brdo, Bele vode i Dušanovac, koje će raditi od 6 do 14 časova. Otvorena pijaca Novi Beograd u petak i subotu, 14. i 15. aprila, radiće od 8 do 16 časova, dok će u nedelju i u ponedeljak pijaca biti zatvorena.

Zanatlije i trgovci na teritoriji grada Beograda, navodi Beoinfo, na Veliki petak, u subotu i ponedeljak dežurni hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, dok u nedelju mogu biti zatvoreni.

U dane vaskršnjih i prvomajskih praznika, nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambenog asortimana, kao i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice u vreme navedenih praznika rade 24 sata na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre praznika.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading