JOŠ JEDAN FAKULTET UKINUO PRIJEMNI: Ovo će biti način vrednovanja
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Vodeći računa o specifičnim predznanjima koje budući studenti treba da imaju, ali i o interesima maturanata, doneli smo odluku da se uspeh iz srednje škole vrednuje sa 40%, maturski ispit iz matematike takođe sa 40%, maturski ispit iz srpskog jezika i književnosti sa 10% i maturski ispit iz izbornog predmeta sa 10%.

 U slučaju opšte mature kao izborni predmet vrednuje se opšteobrazovni predmet sa liste, a u slučaju stručne mature kao izborni predmet vrednuje se stručni ispit. Od naših budućih studenata očekujemo da će se pripremati za državnu maturu kao što su se do sada pripremali za prijemi ispit.

Podržavamo realizaciju projekta državne mature

Imamo puno razumevanje za visokoškolske ustanove koje će zbog specifičnosti zahtevanih predznanja i veština, pored državne mature za upis na svoje fakultete vrednovati i rezultate testa sklonosti i sposobnosti.

Građevinski fakultet podržava realizaciju projekta državne mature i sa svoje strane će učiniti sve što je potrebno da bude implemetirana na pravilan način. Takođe, imamo puno poverenje u kolege profesore iz gimnazija i srednjih škola i stojimo im na raspolaganju za pomoć u implementaciji ovog veoma važnog projekta.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading