EVO KAKVO ĆE BITI VREME ZA PRAVOSLAVNI USKRS Vremenska prognoza za april ne obećava ništa dobro!
Foto: Shutterstock

Za vikend i u ponedeljak će visinski ciklon i dalje uticati na vreme iznad našeg dela Evrope ali će polako slabiti, tako da će biti češće pojave sunčanih intervala, posebno u nedleju i ponedeljak. I dalje će biti česte pojave slabe kiše, dok su u nedelju i ponedeljak mogući i lokalni pljuskovi uz ređu pojavu grnljavine, piše Marko Čubrilo u najnovijoj prognozi vremena za Srbiju.

Više padavina, generalno, u planinskim oblstima gde i dalje preko 800mnv može biti susnežice i snega. Duvaće slab do umeren, na severu i istoku regiona povremeno i pojačan, severozapadni vetar. Dnevni maksimum u blagom, postepenom porastu i uglavnom bi se kretao od +7 do +12, a u ponedeljak i oko +15 stepeni Celzijusa ponegde, što j i dalje malo ispod proseka za ovaj deo godine.

Pojava kasnih mrazeva ne predstavlja toliko visoku opasnost jer bez obzira na vrlo niske maksimume noćni minimumi uglavnom neće ići ispod nule (barem ne u nizijama) jer će preovlađivati oblačno vreme, stoji u prognozi.

U naredni utorak više sunca uz manji porasti dnevne temperature koja bi se lokalno kretala i oko +17 stepeni Celzijusa li već u noći ka sredi prolazno naoblačenje uz kišu i pluskove te će sreda biti malo svežija uz maksimum do oko +12 stepeni Celzijusa. Četvrtak ponovo topliji, dok je novo prolazno naoblačenje i zahlađenje moguće u naredni petak.

- Zatim bi mogla uslediti malo duža stabilizacija uz maksimume i oko +20 stepeni Celzijusa - dodaje Čubrilo.

Trenutno modeli i dalje posle 18.04 imaju signal za izmenu sinoptike koje bi vodila ka novom zahlađenju uz padvaine i u koliko bi se to i ostvarilo gotovo je sigurno da bi ovaj april bio zanatno hladniji od proseka.

Kako je to jako udaljen termin, promene su svakoko moguće i tek oko 15.04. ćemo imati jasniju sliku o razvoju vremena oko 20. aprila, navodi se.

- Za doček i proslavu Uskrsa po gregorijanskom kalendaru relativno hladno uz povremenu pojavu kiše ili pljuska, a planine regiona koje su preko 800mnv mogu imati i povremene snežne padavine . zaključuje Čubrilo.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading