SNEG JE PAO, STAZE ZAVEJAO Evo kada možemo očekivati prestanak padavina
Foto: AP/Foto: Tanjug/AP

Sneg u Beogradu neprestano pada još od noćas, i ono što sada sve zanima jeste - kada će prestati da pada!

Kako stoji u poslednjoj objavi na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ),sneg će tek popodne početi da slabi, a potpuni prestanak očekuje se sutra posle podne i uveče.

Međutim, do kraja sedmice se u jutarnjim satima očekuje lokalna pojava mrazeva (na 2 metara do -2 stepen Celzijusovih, a pri tlu do -5), kao i pojava poledice.

Postepeni poraste temperature, ali i dalje hladno

Dnevna temperatura u drugoj polovini sedmice biće u postepenom porastu, ali i dalјe ispod proseka za prvu polovinu aprila, dodaje se na sajtu RHMZ.

Ali da će sutra biti znano bolja situacija pokuje i meteoalarm za sredu. Naime, danas je Srbija zbog padavina i jakog vetra izdeljena u tri boje, odnosno tri nivoa meteoalarma - žutu, narandžastu i crvenu, a sutra će biti cela u žutom, što znači da vreme može da bude opasno.

Sutra, u sredu, isto će biti hladno, minimalna će biti nula, a maksimalna svega 2 stapena, a o d četvrtka, iako će jutra biti prilično hladna, takođe oko nule, maksimalne dnevne će početi polako da rastu. U četvrtak se tako očekuje da maksimalna dnevna u Beogradu bude 6 stepeni Celzijusovih, u petak 7, subota 11, a u nedelju 12.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading