NEVREME ĆE VEČERAS PREKRITI SRBIJU Stiže dramatično zahlađenje i pogoršanje vremena
Foto: Shutterstock

Ovog poslepodneva u većem delu Srbije atmosfera je bila veoma nestabilna, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom. Pljusak sa grmljavinom oko 15 časova zahvatio je šire područje Beograda, ali je glavnina padavina prošla nešo istočnije, piše meteorolog Đorđe Đurić u vremenskoj prognozi za Telegraf.

Oko 18 časova na Zrenjanin se obrušila grmljavinska oluja sa gradom.

- I do kraja dana širom Srbije usled jačeg razvoja konvektivne oblačnosti biće lokalnih pljuskova sa grmljavinom, naročito u delovima Vojvodine, zapadne i centralne Srbije. Reč je uglavnom o sistemima veoma malih dimenzija, pa će padavine biti lokalnog karaktera - stoji u prognozi.

Najveća šansa za nešto jaču grmljavinsku oluju sa obilnim pljuskom očekuje se na području između Čačka i Kraljeva i ovaj sistem proći će do večeri vrlo blizu Kraljevu, nešto južnije od područja centra grada. Ovaj grmljavinski sistem nastaviće put dalje prema jugoistoku.

U toku večeri širom Srbije biće uglavnom suvo, tek ponegde sa slabom kišom, a sa zalaskom sunca ponestaće i energije za nastanak novih grmljavinskih oluja.

Znatno jače pogoršanje vremena očekuje se u ponedeljak, a tokom večeri i noći uslediće i veoma jako zahlađenje, pa se sneg očekuje i u mnogim nižim predelima, zaključuje Đurić.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading