RECIKLIRAJTE I UŠTEDITE! Umanjite račune za Infostan
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Gradska čistoća još jednom podseća da reciklažom đubreta možemo da smanjimo i mesečne dažbine za Infostan i to za dvadeset odsto.

- Dva puta godišnje je potrebno da dođete do pogona gradske čistoće u opštini gde živite da prijavite svoje domaćinstvo za učešće u projektu. Potrebno je i da poneste sa sobom uplatnicu kako biste dobili jedinstveni bar-kod baš za vaše domaćinstvo – navode iz Gradske čistoće.

- Tom prilikom ćete dobiti eko-kese zapremine 120 litara za narednih šest meseci i bar-kodove koje ćete zalepiti na same kese. Kese su za PET ambalažu (providne plastične boce od pića, plastični čepovi), MET ambalažu (aluminijumske limenke, ispražnjene i očišćene konzerve od mesnih proizvoda, voća, povrća), kartona i otpadnog papira (papir, novine), kompozitna ambalaža (tetrapak). U toj kesi u toku nedelje prikupljate reciklabilni otpad (papir, plastična i metalna ambalaža). Jednom nedeljno (svaka opština ima tačno naznačen dan) eko-kesu iznosite pored najbližeg kontejnera u periodu od 20 do 22 časa, a ekipa JKP „Gradska čistoća“ će taj otpad podvrgnuti daljem procesu reciklaže. Ukoliko u toku meseca četiri puta iznesete kesu sa otpadom (ne mora biti u potpunosti puna) zahvaljujući vašem bar-kodu stavka „usluge gradske čistoće“ na vašem računu za Infostan biće umanjena za 20 odsto - objašnjavaju u tom javnom preduzeću.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Tanja

03.04.2023 08:20

Dosta obaveza je bilo, a Vučić sve stiže i efikasnije od mašine. Tokom protekle nedelje bilo ga je na sve strane.