NEVREME ĆE PREKRITI SRBIJU Drastična promena vremena je samo uvod u povratak snežne zime
Foto: Shutterstock

U subotu će Srbija biti na obodnom delu ciklona i pod njegovim uticajem, a u sklopu njega preko našeg područja premeštaće se i hladni front. U Srbiji će u subotu biti oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a vetar će biti u skretanju na severozapadni, piše meteorolog Đorđe Đurić za Telegraf.

Veća količina padavina očekuje se na severu Srbije, u Podrinju, u Kolubarskom okrugu, Mačvi, Sremu, Šumadiji, Podunavlju, Pomoravlju i na širem području Beograda i to tokom jutra i prepodneva. U ovim predelima Srbije očekuje se da padne preko 20 milimetara kiše po kvadratnom metru.

Maksimalna temperatura biće od 12 do 18 stepeni, u Beogradu do 14°C. U toku večeri u većini predela očekuje se prestanak padavina,

Drugog dana vikenda u Srbiji će biti znatno više sunca, ali se očekuje i oblačnost, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom. Više padavina očekuje se na jugu i na jugozapadu Srbije, stoji u prognozi.

Maksimalna temperatura od 14 do 20 stepeni, u Beogradu do 17°C. Srbija će početkom i sredinom sledeće sedmice biti pod uticajem visinskog ciklona.

U ponedeljak će biti oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura biće od 12 do 18 stepeni.

Tokom dana očekuje se prodor hladnog fronta, uz osetniji pad temperature vazduha, a počeće da duva veoma jak severozapadni vetar, povremeno i sa olujnim udarima, pa će biti neophodan oprez. U toku večeri i noći kiša će na planinama preći u sneg.

U noći između ponedeljka i utorka i u utorak ujutro u većem delu Srbije očekuju se obilnije padavine, a najduže suvo će se zadržati u Vojvodini.

- U utorak će u Srbiji biti oblačno i veoma hladno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, a uslova za susnežicu i sneg biće čak i u nižim predelima. Uslova za sunežicu i vlažan sneg biće čak i na širem obodu Beograda, naročito u višim delovima grada i na obodu Avale - najavljuje Đurić.

U utorak u Vojvodini, a u sredu i u većini ostalih predela Srbije očekuje se prestanak padavina.

Tokom utorka i srede biće veoma hladno, a maksimalna temperatura biće od dva do osam stepeni, što su temperatrure i za 10 stepeni niže od proseka za početak aprila. Osećaj hladnoće biće dodatno povećan i zbog veoma jakog severozapadnog vetra.

- U drugoj polovini seleće sedmice očekuje se postepena stabilizacija vremena, ali se očekuje i dalje prohladno, pa i relativno hladno za ovo doa godine, zaključuje Đurić.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading