Šansa za nova partnerstva sa inostranim kupcima
Foto: Promo/PKS

Kompanije iz inostranstva koje dolaze na konferenciju žele da sa firmama iz Srbije i regiona uspostave partnerstva i stabilne lance dobavljača. O potencijalu srpskih kompanija u sektoru metalske, metaloprerađivačke i industrije plastike govori rast izvoza od 28 odsto u 2022. godini, ukazao je Loidold navodeći da Interkonekt doprinosi razvoju regiona, jer ne predstavlja samo umrežavanje kompanija, već povezivanje menadžera, ponude i potražnje.

 Prošlogodišnji jesenji samit, koji je bio događaj drugačijeg koncepta, doneo je privrednicima nove poslove, ali i obezbedio pouzdan uvid u kom pravcu strateški razvijati poslovanje. Verujem da će i ove godine privući veliki broj kompanija, naglasio je on.

Među kompanijama koje su već obezbedile učešće na Interconnectu je Mecafor Products Kikinda, koja posluje u oblasti mašinstva i sarađuje sa svetskim brendovima u svetu automobilske industrije i poljoprivredne mehanizacije. Direktor kompanije Nebojša Nedeljković kaže da prvi put učestvuju na konferenciji Interconnect i da očekuju da pronađu nove kupce za svoje proizvode.

„Bavimo se mašinskom obradom i brizganjem plastike u sektoru autoindustrije i to za poznate kupce i brendove, izvozimo sve što proizvedemo i želimo da na konferenciji pronađemo nove partnere za saradnju. Posebno nam je interesantna i mogućnost posete potencijalnih partnera našoj kompaniji“, ističe Nedeljković.

 Očekuje se učešće više od dve stotine predstavnika kompanija koje će imati priliku da se povežu sa renomiranim partnerima, dogovore nove poslove, uključe se u međunarodne lance dobavljača, ali i da sa vodećim svetskim ekspertima razmene iskustva o najnovijim trendovima, izazovima i rešenjima u oblasti održivosti proizvodnih procesa i uslovima globalne trgovine i industrije. Jedan od glavnih govornika biće direktor za nabavku Thyssenkupp Automotive, Ferdinand Viland, koji će ukazati na najaktuelnije teme u međunarodnom poslovanju kao i na primenu i najbolju praksu održivosti i cirkularnosti na globalnom ekspertskom nivou.

Hendrik Hansen, globalni menadžer kategorije proizvoda za specijalne projekte kompanije Roche Diagnostics, preneće iskustva održivosti u lancu snabdevanja i približiti aktuelne trendove na primeru poslovanja Roche Diagnostics.  

"Interkonekt" konferencija održaće se u hotelu Metropol Palace u Beogradu, a kompanije mogu da se prijave za učešće putem linka interconnect-conference.com. Kompanije koje žele da učestvuju u bilateralnim sastancima na Interconnectu, prijavljivaće se od petka, 7. aprila preko posebne platforme.

InterConnect organizuju Privredna komora Srbije i firma Convestenics, uz podršku projekta "Velika mala privreda" koji finansira USAID, a sprovodi organizacija ACDI/VOCA.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading